İstinye Garage ve ikas iş birliğiyle düzenlenen Ön Kuluçka Programı’nda sunum yapan 7 girişim

Girişimcilerin iş fikirlerini daha ileri bir seviyeye taşımaları ve iş dünyasında daha güçlü bir temel oluşturmaları amacıyla İstinye Üniversitesi (İSÜ) Girişimcilik ve Kuluçka Merkezi olan İstinye Garage Incubation Hub ve ikas işbirliğiyle düzenlenen Ön Kuluçka Programı, başarılı bir şekilde gerçekleşti.

İstinye Üniversitesi (İSÜ) Girişimcilik ve Kuluçka Merkezi olan İstinye Garage Incubation Hub ve ikas iş birliğiyle düzenlenen Ön Kuluçka Programı, başarılı bir şekilde gerçekleşti. Programın son aşaması olan Demo Day etkinliği online platformda seyirciler ile buluştu. Girişimciler, iş fikirlerini potansiyel yatırımcılar ve sektör uzmanları önünde sunma fırsatı buldu.

Program, girişimcilerin iş fikirlerini daha ileri bir seviyeye taşımaları ve iş dünyasında daha güçlü bir temel oluşturmaları amacıyla tasarlandı. Programda yer alan 8 başarılı girişim 6 aylık bir eğitim ve mentorluk süreci ile iş dünyasının dinamiklerini öğrenerek girişimlerini ileriye taşıdılar. Bu süreçte, 24 mentor, 12 eğitmen ve 6 koç girişimcilere destek sağladılar. ikas kurucu ortağı Mustafa Namoğlu ve İstinye Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Begüm Usta’nın açılış konuşmalarıyla başlayan Demo Day etkinliğinde katılımcılar, iş fikirlerini hazırladıkları sunumlarla sektör profesyonelleri, yatırımcılar ve geniş bir seyirci kitlesi önünde sergilediler. İş modelleri, ürün prototipleri ve pazarlama stratejileri detaylı bir şekilde incelendi. Girişimciler, projelerini potansiyel yatırımcılara ve iş dünyası temsilcilerine tanıttılar.

Demo day’de sunum yapan girişimler:

  • Interneighbour: Platform, turistler ile rehberleri bir araya getiriyor. Dünyanın her yerinde kişilere eşlik edecek profesyonel bir rehber ile buluşturarak, talebe göre doğa yürüyüşü, şehir turu, akşam yemeği gibi farklı etkinlikleri deneyimlemeye olanak sağlayacak mobil bir uygulama.
  • Flymeetme: Seyahat süreçlerini daha kolay, sorunsuz ve verimli hale getirmeyi hedefleyen bir mobil uygulama.
  • Phoneq: Telefon kameraları için kolay, taşınabilir ve pratik ürünler tasarlayan ve hizmet sağlayan bir platform.
  • Mobimenti: Mentorluk programları ile farklı sektör ve mesleklerden deneyimli kişilerle gençlere birebir mentorluk desteği vererek onların gelişimine eşlik ediyor; dijital bir ağ kurarak mentorluğu daha erişilebilir bir hâle getirmeyi hedefliyor.
  • Stormup: Yenilikçi ve kullanıcı odaklı çözümler oluşturmak için veri analitiğini ve kitlesel fonlamayı birleştiren bir platform.
  • İyiwell: Akıllı algoritmalar ve yapay zekâ teknolojisiyle desteklenen kişiselleştirilmiş bir sağlık koçluğu deneyimi sunan mobil bir uygulama.
  • Plavel: Yapay Zekâ destekli kişiselleştirilmiş rota/tatil planı hazırlayan bir girişim.

Güncel İçerikler