İletişim ajansı BadiWorks, yurt dışı eğitim danışmanlık şirketi Orbis’e 400 bin dolar yatırım yaptı

Üniversite öğrencilerine yönelik online ve çevrim dışı eğitimler, genç yetenek kazanımı programları, işveren markası yönetimi ve kampüs etkinlikleri alanlarında faaliyetlerini sürdüren Türkiye’nin öncü Gençlik İletişim Ajansı BadiWorks, yurt dışı eğitim danışmanlık şirkleti Orbis‘in yeni ortağı oldu.

Bünyesinde Young Executive Academy, Öğrenci Kariyeri ve Talentcoders gibi alt markaları da bulunduran BadiWorks, global ölçekte hizmet veren bir marka olma vizyonu doğrultusunda, Orbis Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı’na 400 bin dolarlık yatırım gerçekleştirerek firma hisselerinin yüzde 50’sini satın aldı.

Hedef 4 yılda 25 ülkede hizmet vermek

32 senelik tecrübeye sahip sektör liderlerinin 2019 yılında kurduğu Orbis Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı, pandemi koşullarının getirdiği olumsuz koşullara rağmen; kısa sürede binlerce öğrencinin tercih ettiği danışmanlık şirketi olmayı başardı.

Orbis Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı, başta Avrupa olmak üzere dünyanın önemli merkezlerinde 1.146 üniversiteyle iş birliği halinde hareket ediyor. 4 yıllık vadede yurt içindeki ofis sayısını 80’e çıkarmayı planlayan Orbis, yurt dışında da 25 ülkede şubeleşmeyi hedefliyor. Şu anki şirket değeri 800 bin dolar olan markanın, 2025 hedefi 35 milyon doların üzerinde.

Hayallerimizi gerçeğe dönüştürüyoruz

Yatırım hakkında konuşan BadiWorks Kurucu Ortağı Olcay Aksoy, “Gerçekleştirdiğimiz bu yatırımla yurt dışına açılma hayallerimizi gerçeğe dönüştürüyoruz.” ifadelerini kullandı. Aksoy, “2013 yılında üniversite öğrencilerine kariyer tavsiyeleri veren içerik platformu Öğrenci Kariyeri’ni kurarak başladığımız yolculuğumuzun kısa sürede bu seviyelere gelmesi bizler ve ülkemiz adına çok sevindirici. İşe başlarken başta üniversite öğrencilerimiz olmak üzere, kendini geliştirmek isteyen ama kariyerine nasıl yön vereceği konusunda tereddütleri olan genç yeteneklerimize ilham olmak öncelikli gayemizdi. Bu amaçla düzenlediğimiz onlarca eğitim programıyla Türkiye’deki firmaların üst düzey yöneticileriyle öğrencilerimizi buluşturduk. Gerçekleştirdiğimiz eğitimlerin ve yatırımlarımızın bu şekilde meyve vermesi, gelecekte yapacağımız atılımlar için bizleri en çok motive eden etmenlerin başında geliyor.” dedi.

“Genç yetenekler için katma değer üretmeye devam edeceğiz”

Gençlerin yurtdışında eğitime olan ilgisine vurgu yapan Aksoy, “Yaklaşık 10 yıllık süre zarfında genç yeteneklerimizin beklentileri ve kariyer yolculukları hakkında büyük bir deneyim sahibi olduk. Heybemizdeki bu tecrübeleri yol haritamız yaparak yatırımlarımızı sürdürmeye ve genç yeteneklerimiz için katma değer üretmeye devam edeceğiz.” değerlendirmesinde bulundu.

Güncel İçerikler