Girişimleri globale açmayı hedefleyen yerli oluşum: Studio10X

“Teknolojini Yukarıya Taşı” mottosuyla yola çıkan Studio10X, Teknoloji ve Girişimcilik ekosistemine yeni bir boyut eklemeyi planlıyor. Teknoloji paydaşlarının, global oyunculara dönüşme yolculuğuna ivme kazandıracak uluslararası standartlarda hizmetlerle dünyanın kapısını açmaya hazırlanıyor.

Teknolojini Yukarıya Taşı mottosuyla yola çıkan Studio10X, Teknoloji ve Girişimcilik ekosistemine yeni bir boyut eklemeyi planlıyor. Teknoloji paydaşlarının, global oyunculara dönüşme yolculuğuna ivme kazandıracak uluslararası standartlarda hizmetlerle dünyanın kapısını açmaya hazırlanıyor.

15 yılı aşkın süredir girişimcilik ekosisteminde önemli sorumluluklar üstlenen Gürol Üzenç’in kurucu ortaklarından olduğu yapı, alanında deneyimli ekibiyle değer yaratacak işlere imza atmayı planlıyor. Studio10X, 2022 son çeyreğinde ise Hollanda ofisini faaliyete geçirmeye hazırlanıyor.

Studio10X, ismini son dönemlerde popüler olan Startup Studio kavramından ve X çarpanıyla exit etme teriminin birleşmesinden alıyor. Exit; bir girişimcinin ve yatırımcının, istediği boyutlarda bir yatırıma ve geri dönüşe ulaşmasının ardından girişimden ayrılması anlamına geliyor. 10X ise, 10 çarpanlı exit ettirecek kadar büyük olan vizyonlarının iddiasını gösteriyor.

Türkiye ve Hollanda’dan Avrupa’ya ve dünyaya marka yolculukları

Organizasyonun hedef kitlesi; yatırım almış startuplar, büyüme trendinde olan scale up’lar, ölçeklenmiş teknoloji firmaları, bu firmalara hizmet sağlayan ve/veya bu firmalarla iş birliği/iş ortaklığı yapan kurumlardan oluşuyor. Yani teknoloji ve inovasyon üretenlerin sesi olup, onları global markalar haline dönüştürmeye odaklanıyor.

Studio10X, 4 ana başlıkta hizmet vermeye odaklanıyor. Bunlar; Pazarlama ve Strateji, Tasarım ve Dizayn, Satış ve Ölçeklenme Danışmanlığı ve tüm bu süreçleri içeren özel dizayn edilmiş programlar. Süreçler 500’ün üzerinde uluslararası kurum benchmark çalışmasının ve yurt dışında belirli sürede yapılan network çalışmalarının ardından geliştirilerek tamamlandı. Bütün servislerin en büyük önemli noktası var: Hepsi global olmayı hedefliyor. Ayrıca hizmetlerin birçoğu Türkiye’de ilk defa Teknoloji ve İnovasyon Ekosistemi özelinde sunuluyor.

Girişim şirketleri için katma değer yaratılıyor

CB Insights’ın 2021 yılında yayınladığı The Top 12 Reasons Startups Fail (Startup’ların 12 Başarısız Olma Sebebi) raporunda birinci ve en büyük sebep olarak, teknoloji firmalarının nakdinin bitmesi olarak gösteriliyor. Studio10X; doğru yerde, doğru kanal ve yöntemle doğru müşteriye ve doğru yatırımcıya ulaşarak bu sorunu ortadan kaldırıyor, 360 derece hizmet veriyor. Programlar başlığıyla ise girişimcilerin yeni ülkelere açılması, iş seyahatleri ve fuar katılım organizasyonları, açık inovasyon programları, özel dizayn edilmiş proje bazlı programlar, hızlandırma programları, inovasyon etkinlikleri, girişimcilik, inovasyon ve teknoloji raporları hazırlama gibi hizmetlerin sunulması planlanıyor.

Kurucu ortaklar toplam 40 yılı aşkın birikime ve girişimcilik tecrübesine sahip, ayrıca bugüne kadar 1300’den fazla startup ve/veya teknoloji firmasıyla çalışmış olmaları teknoloji, girişimcilik ve inovasyon dünyasını çok iyi bildiklerini gösteriyor. Ayrıca kurucu ortaklardan Yener Çevreli, global ve büyük markaların tasarım ve kreatif süreçlerinde uzun bir süre üst düzey pozisyonlarda görev aldı. Studio10X’in diğer faaliyet alanlarında ise alanında yetkin kişilerle bir çalışma ekibi yer alıyor.

Teknolojik ürün geliştirmek de vizyonun parçası

Özellikle teknoloji ve inovasyon üreten firmaların lokal kalma lüksünün olmadığı bu dönemde Studio10X rotasını ve hizmetlerini destek sağladığı müşterileriyle birlikte globale çeviriyor. Sağlamış olduğu bütün hizmetleri İngilizce destekli gerçekleştirecek yapı, yurt dışı partnerleriyle birlikte 2022 son çeyreğinde Hollanda’da da şube açmayı planlıyor. Avrupa’nın çeşitli noktalarında ve Amerika’da sahip olduğu iş ağıyla birlikte kısa süre içerisinde hizmet verdiği kurumları globale açmayı hedefliyor.

Studio10X, vermiş olduğu hizmetler kapsamında girişimlere yatırım yapma hazırlıklarını da sürdürüyor. Joint ventutres yani ortak girişim fırsatlarını da değerlendiriyor. Ortak girişim, genellikle ortak sahiplik, ortak getiri ve riskler ve ortak yönetişim ile karakterize edilen iki veya daha fazla tarafın oluşturduğu bir ticari varlık olarak öne çıkıyor. Studio10X’in gelecek vizyonunda teknolojik ürün geliştirme çalışmaları da bulunuyor.

Üzenç: “Girişimcilerimizin ve firmalarımızın ürettiği teknoloji global ortalamanın çok üzerinde”

Son olarak Teknopark İstanbul’un Kuluçka Merkezi Cube Incubation Müdürü olarak görev yapan kurucu ortaklardan Gürol Üzenç: “Bugüne kadar farklı unvanlarla 1000’in üzerinde girişimci ve teknoloji firmasıyla çalışma fırsatına eriştim. Yurt dışında büyük etkinliklerin birçoğunda bulundum. 200’ün üzerinde yurt dışında faaliyet gösteren girişim hızlandırma programı veya kuluçka merkeziyle görüşme sağladım. Şunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki girişimcilerimizin ve firmalarımızın ürettiği teknoloji global ortalamanın çok üzerinde. Ama global firma olma yolunda eksikliklerimiz var. Biz de tam bu noktadaki sorunları çözmek için hizmet vermek istiyoruz. Naçizane gördüğüm en büyük sorunlardan pazarlama odaklı strateji geliştirme, markalaşma ve satış alanına çağdaş çözümler getiriyoruz. İnanıyoruz ki hep birlikte büyüyeceğiz.” dedi.

Güncel İçerikler