Garanti belgelerini elektronik ortama taşıyan egaranti, kitle fonlama turunda 2.8 milyon TL yatırım aldı

Startup Burada, ilk paya dayalı kitle fonlaması kampanyası olan egaranti tohum yatırım turunu başarıyla tamamladı. 35 günlük sürede yüzde 120 fonlama oranına ulaşan egaranti kampanyası 474 yatırımcının katkısı ile gerçekleşti.

Türkiye’de özellikle son 1 yıldır paya dayalı kitle fonlama algısının artmasıyla girişimler bu alana yönelmeye başladı. Tüm platformları göz önünde bulundurursak bugüne kadar yaklaşık 50 girişim fonlandı.

Fona ihtiyaç duyan girişimleri yatırımcılarla buluşturan yeni bir platform Startup Burada, ilk paya dayalı kitle fonlama kampanyasını başarıyla tamamladı. Startup Burada, Hedef Holding’in grup şirketlerinden İnfo Yatırım’ın fona ihtiyaç duyan girişimleri yatırımcılarla buluşturan paya dayalı kitle fonlama platformudur.

Startup Burada üzerinden tura çıkan; firmalara bulut tabanlı elektronik garanti belgesi çözümleri sunan ve tüketicilerin garanti süreçlerini tek panelden kontrol etmelerini sağlayan egaranti, 474 yatırımcının katılımıyla yüzde 120 fonlanarak 2.8 milyon TL yatırım aldı.

egaranti’nin 27 Haziran’da başlayan kampanyası ilk 24 saatte 65 yatırımcı ile yüzde 66 fonlama oranına ulaştı. 4 Temmuz’da yatırımcı sayısını 225’e çıkararak yüzde 75 oranında fonlanan egaranti, 6 Temmuz’da 340 yatırımcının katılımıyla 2 milyon TL yatırım elde etti. 20 Temmuz’da 400’ün üzerinde yatırımcı ile yüzde 100 fonlama oranına sahip olan egaranti, 35 gün gibi kısa bir sürede yüzde 120 fonlama oranına ulaşarak yüzde 20 ek fon dahil 2.8 milyon TL yatırım aldı.

Nitelikli yatırımcıların oldukça yüksek ilgi gösterdiği egaranti kampanyasına 474 yatırımcı katıldı. Startup Burada Platformu’nun ilk kampanyası egaranti’ye kurumsal yatırımcılar ve melek yatırımcıların yanı sıra ilk defa girişim yatırımı yapan çok sayıda yeni yatırımcı da katılım gösterdi.

egaranti, 2022 sonunda 300 bin kullanıcı hedefliyor

egaranti, garanti belgelerini elektronik ortamda üretici firmanın süreçlerine uygun bir formda oluşturabilmesi ve satış sonrası süreçlerin yönetimini hem üretici hem de tüketici açısından kolaylaştırabilecek teknolojik altyapıda faaliyet göstermektedir. 2021 yılının Kasım ayında Kamil Kınacı, Sinan Peksoy ve Faruk Yılmaz tarafından kurulan girişim şu an için 9 kişilik bir ekip tarafından yönetiliyor.

egaranti hakkında bilgi veren kurucu ortak Kamil Kınacı, “API tabanlı platforma kolay bir şekilde entegre olan firmalar, garanti süreçlerini ve buradaki verileri uçtan uca kontrol edebiliyor. Bu özelliklerin yanı sıra mağaza/bayi yönetimi ve pazaryeri entegrasyonları gibi birçok ek özellik de bulunuyor. Mart ayında kapalı beta ilk versiyonunu yayınladığımız egaranti platformunda aralarında Vava Cars’ın da bulunduğu 7 firma ile çalışıyoruz. Kullanıcı geri bildirimlerini temel alarak platformu geliştirmeye devam ettiğimiz egaranti’de bugüne kadar 4500’in üzerinde kullanıcıya garanti verisi aktardık.” ifadelerinde bulundu.

Geçtiğimiz Kasım ayında 200 bin TL değerinde Tübitak 1512 BİGG desteğine hak kazanan girişim ayrıca BAU HUB Kuluçka Merkezi ve Startup Wise Guys ön hızlandırma programında yer alıyor. egaranti’nin 2022 içinde 10 firma ile anlaşarak 300 bin kullanıcıya garanti verisi aktarmayı ve tüm süreç için gerekli olan entegrasyonları tamamlamayı hedefliyor.

Güncel İçerikler