Yerli girişim BlindLook, Dubai 2022 C3 Impact Accelerator Programı’nın birincisi oldu

Dubai’de MENAT Bölgesi’nden 100’ün üstünde yatırımcı ve sektör üst düzey yöneticilerinin katılımıyla finali gerçekleştirilen 2022 C3 Impact Accelerator programının birincisi Türkiye’den BlindLook birinci seçildi.

Geçtiğimiz günlerde Dubai’de MENAT Bölgesi’nden 100’ün üstünde yatırımcı ve sektör üst düzey yöneticilerinin katılımıyla 2022 C3 Impact Accelerator programı finali düzenlendi. HSBC’nin desteğiyle hayata geçirilen programın finalinde birincilik ödülünü Türkiye’den BlindLook kazandı.

BlindLook Kurucu Ortağı Sadriye Görece, “Program şirketimize, projemizin yarattığı sosyal etkiyi ölçmekten, büyüme modelimizi hızlandırmaya farklı alanlarda önemli stratejiler ve gelişim alanları sundu. MENAT Bölgesinde 1000’in üstünde başvuru ve 40 yarışmacı arasında birinci seçilmekten gurur duyuyoruz.” dedi.

Bölgeden 1000’in üstünde start-up ın başvuru yaptığını kaydeden HSBC Türkiye Genel Müdürü Selim Kervancı, “Başvurular arasından seçilen 40 start-up alanlarının en iyisi uzmanlar tarafından 3 aylık yoğun bir eğitim programını tamamladı. Finalde yarışan 40 proje arasından, HSBC Türkiye’nin 2020 Sürdürülebilir Büyüme Programı mezunu da olan BlindLook ve projesi birinci seçildi. BlindLook geliştirdiği teknolojilerle görme engelliler için eşit, erişilebilir ve engelsiz bir dünya için çalışıyor. HSBC Türkiye olarak ufkumuzun gözümüzün değil fikirlerimizin ulaştığı kadar geniş olduğuna inanıyoruz. Hayata geçirdiğimiz farklı sürdürülebilirlik projeleriyle sosyal girişimcilerimizi güçlendirmekten ve fark yaratan fikirlerine destek olmaktan gurur duyuyoruz. Dubai’deki yarışmada ülkemizi birincilikle onurlandıran BlindLook’u yürekten tebrik ediyoruz.”

Güncel İçerikler