Avrupa’nın önemli startup fuarlarından Viva Technology’e katılan 5 Türk girişimi

Ülke genelindeki girişimcilik ekosistemini geliştirmek ve girişimcilerin yeni iş fikirlerini ekonomiye kazandırmak için çalışan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Türk Ekonomi Bankası (TEB) iş birliği ile Anadolu’nun farklı illerinde yaygınlaştırılan TİM – TEB Girişim Evleri bünyesinde girişimcilere çeşitli destekler sunuluyor. Teknoloji girişimcilerinin sayısını artırmayı, ortalama işletme ömrünü uzatmayı, teknoloji şirketlerini ihracata yönlendirmeyi ve yüksek teknolojili ürünlerin toplam ihracat içerisindeki payını yükseltmeyi hedeflenen TİM – TEB Girişim Evi, ABD Büyükelçiliği iş birliği ile de Academy for Women (AWE) programını düzenliyor.

5 girişimci Paris’te düzenlenen teknoloji fuarına katıldı

Program ile farklı aşamalardan girişimcilere çeşitli destekler sunulurken beş girişimci de geçtiğimiz günlerde Fransa’nın Paris şehrinde düzenlenen, inovasyon ve girişimlere yönelik teknoloji fuarı Viva Technology’e katıldı.

TİM ve TEB proje ekibinin yanı sıra girişimcilik ekosisteminden temsilcilerini buluşturan Pitching Day’de mücadele eden girişimciler arasında fuara katılan firmalar; Vahaa, Vivoo, Connecthub, Myth.Ai, Advoard Robotics oldu.

Viva Technology Fuarına giden kurumlar ve girişimleriyle sektörlerine getirdikleri çözümler

Vahaa: Kullanıcılarının istediği yerde ve istediği mevsimde kendi meyve-sebzelerini topraksız olarak yetiştirmesini sağlayan IoT tabanlı ve mobil uygulama ile takip edilebilen akıllı bahçeler tasarlar.

Myth.AI: Yapay Zekanın geldiği en son noktayla Desen ve Doku Tasarım Teknolojisi Geliştirerek Moda, Tekstil, Ev Tekstili, Ambalaj, Metaverse ve Oyun gibi tasarımları geliştiren tasarım teknolojisidir.

ConectoHub: Yapay Zeka Tabanlı İş ve Hedef Yönetim Platformu sayesinde şirketlerin stratejik hedefleri ile günlük operasyonlarını entegre ederek; strateji ve uygulamayı tek uygulama üzerinden verimli yönetmesi sağlanıyor ve 14 ülkeden 100’den fazla şirket tarafından kullanılıyor.

Vivoo: Dünyanın ilk aplikasyon ile okuma yapan ev tipi idrar testini geliştirdi. Kullanıcıların 11 sağlık parametresini idrarlarından takip etmelerini sağlayan uygulamaları aynı zamanda sonuçlara göre kişiselleştirilmiş tavsiyeler de veriyor. Şirket; 60.000 kullanıcı ve 60’dan fazla ülkeye ihracat yaparak, insanların sağlık datalarına erişimlerini yaygınlaştırıp, evlerinden sağlık durumlarını gözlemlemek ve iyileştirmek adına aksiyon almalarına olanak sağlıyor.

Advoard Robotics: Endüstriyel ve akademik alanda kullanılmak üzere tam otonom mobil robotlar ve yazılımlar geliştiren ve aynı zamanda kontrol çözümleri sunan bir firmadır. Filo halinde hareket eden robotları, yapay zekaya dayalı algoritmalar sayesinde minimum güzergah uzunluğunda maksimum verimlilikle çalışmaktadır.

Güncel İçerikler