E-ticaret alanında çözüm geliştiren Azerbaycan merkezli Uvodo, 300 bin dolar tohum öncesi yatırım aldı

Azerbaycan merkezli girişim Uvodo, tohum öncesi yatırım turunun tamamlandığını duyurdu. Uvodo, Nextsale‘i kuran ve başarıyla satışını sağlayan aynı kurucuların bir sonraki projesidir. “Nextsale”, e-ticaret mağazaları için website ziyaretçilerini gerçek alıcıya çeviren optimizasyon programıydı.

Uvodo’nun tohum öncesi yatırım turu Khazar Ventures melek yatırımcıları tarafından yönetildi. Yatırımda “Azerbaycan MBA Kulüp” yatırımcıları ve kurucu ortakları yer alırken, tur toplamda 300 bin dolar ile kapatıldı.

Vüsal Orucov, Taleh Kerimli ve Orhan Hacıyev tarafından kurulan Uvodo, toplanan yatırımı ürünün geliştirilmesi ve ekibin genişlemesi için kullanacaklar. Şu anda ise toplamda 10 kişilik bir ekipleri var.

Ekip önceki projelerinde e-ticaret sahiplerinin zorluklarına şahit olmuş ve bu konuda bilgiler toplayarak, onların sorunlarının çözümü için yeni bir projeyi piyasaya sürdüler. Bu listeye bireyselleştirme, bilginin üçüncü taraf hizmetlerle paylaşılması, oldukça yüksek maliyet talep eden teknik destek ve optimizasyonla ilgili kısıtlamalar da dahildir. Dahası, elektron ticaret tecrübesi ve alıcı davranışı akımlarının evrimi ile birlikte e-ticaret sahiplerinin çevrimiçi işletme odaklı ihtiyaçları da daim artmaktadır. Bu ihtiyaçlar genel olarak farklı ve her bir iş dalına özel oluşmaktadır.

Durum böyleyken, dijital ajanslar ve yazılım mühendisleri e-ticaret sahipleri için farklı çözümler hazırlarken birçok sorunlarla da yüz-yüze kalıyorlar. Böyle ki, e-ticaret alanındaki dijital ajanslar ve yazılım mühendisleri için temel rol oynayan platformlar değişen akımlara cevap vermiyor ya da veremiyor. Böylelikle, hazırlanması zaman ve para kaybına yol açıyor ki, bu da perakende satışın e-ticarete geçişini zorlaştırıyor.

Uvodo, dijital ajanslar ve e-ticaret uzmanları için hazırlanan, onların iş sürecini ve programlama hızını artıran e-ticaret motorudur. Uvodo’nun tasarımıysa self-hosted ve headless gibi yapılara dayanıyor.

Şu anda ekibin odak noktası ürünün Beta aşamasından Alfa aşamasına kadar olan gelişimini hızlandırmaktır. Ekip, bu yatırımın sunduğu imkanlar ile Uvodo’nun temel işlevlerini daha iyi bir seviyeye taşıyacak ve müşterilerin doğrudan onlardan talep ettiği özellikleri geliştirecek.

Güncel İçerikler