Dijital içerik yapım ve yayın şirketi 321 Medya, 2.8 milyon TL hedef ile kitle fonlama yatırım turuna çıktı

Data odaklı yapım ve yayın şirketi 321 Medya, kitle fonlama platformu fonbulucu üzerinden yatırım turuna çıktı. Premium yayın platformlarına orijinal dizi ve belgesel serileri üreten girişim, 2 milyon 800 bin TL fon toplama hedefiyle çıktığı turda şirket paylarının yüzde 6’sını yatırımcılara arz edecek. Kuruluşunun beşinci yılında hızla büyüyerek aylık 1 milyon ciroya ulaşan şirket, fonlama sonrasında her çeyrekte elde ettiği dağıtılabilir kârın en az yüzde 60'ını hissedarlarına paylaştırmak suretiyle temettü ödemesi de yapacak.

Dünyada tüm Internet trafiğinin %80’inin video içeriklerinin oluşturduğu günümüzde, dijital içerik denildiğinde Türkiye’nin akla gelen “ilk markası olmak hedefiyle” yola çıkan 321 Medya, ülkemizin en büyük kitle fonlama platformu fonbulucu’da yatırım turunu başlattı.

321 Medya, 26 Ağustos 2022’ye kadar devam edecek olan yatırım turunda şirket paylarının yüzde 6’sının arzıyla 2 milyon 800 bin TL fona ulaşmaya çalışacak. Her çeyrek sonunda elde edeceği dağıtılabilir kârın en az %60’ını genel kurullarda alınan kararlara bağlı olarak yatırımcılarına pay edeceğini de duyuran şirket, temettü ödemelerini değiştirilmeyecek şekilde esas sözleşmelere dahil edecek. Girişim şirketi, yatırım turunun başlama tarihi olan 27 Haziran Pazartesi saat 10.00 itibari ile ilk 10 iş günü içerisinde EFT veya kredi kartı ile yapılan yatırımlarda yatırımcılara %20 fazladan pay da verecek. Ek paylar MKK nezdinde yapılacak pay dağıtımı esnasında yatırımcıların hesaplarına aktarılacak.

Şirketin fonlama sonrasındaki hedefleri; kısa vadede ekosistemde 3 ana koldan ilerlediği Ajans (321Agency), Yayıncı (321GO) ve Prodüksiyon (321Productions) birimlerini geliştirmek; orta vadede mülkiyet haklarına sahip olduğu içeriklerin Arapça, Farsça, Urduca, İspanyolca dublaj yatırımlarını yaparak Youtube ve OTT (Over The Top) platformlar üzerinden yurt içi ve yurt dışı gelirlerini artırmak; uzun vadede ise global arenada güçlenmek.

2015’ten bu yana 3 binden fazla dijital içerik üretti

Deneyimli insan kaynağı ve çağdaş vizyonu ile 2015 yılından bugüne farklı kategorilerde 3 binin üzerinde içerik üretmiş olan 321Media; belgesel, markalı içerik, reklam, animasyon, kurumsal tanıtım, back stage alanlarında birçok beğenilen projeye imza attı. İçerik pazarlaması alanında markalar için premium içerikler üreten, yayınlayan ve dijital platformlarda distribüsyonunu gerçekleştiren 321Media; 321GO markası ile Youtube, Facebook ve Instagram üzerinden aylık 10 milyon izleyiciye ulaşmakta ve bünyesinde toplam 2 milyon abone barındırmakta.

321 Medya, içerik yönetimini Youtube’un Türkiye’deki çok kısıtlı sayıdaki MCN (Multi Channel Network) partnerine açtığı gelişmiş CMS (Content Management System) panelleri üzerinden gerçekleştiriyor. Markalara Youtube, Facebook ve Instagram gibi dijital ağlardaki varlıklarını istikrarlı şekilde büyütmeleri yönünde destek olan şirket; lineer kanallara ve hızla büyüyen OTT platformlara özel orijinal belgesel serileri, programlar, diziler de üretiyor. 2022’de içeriklerinin farklı dillerdeki dublajlarını üretmeye başlayan 321 Media, binlerce dublajlı içerik ile Orta Doğu ve Kuzey Afrika’yı kapsayan MENA bölgesinden başlayarak 321GO Youtube kanallarını farklı dillere açma ve Türkiye’deki başarısını global Youtube izleyicisine taşıma aşamasında.

Güncel İçerikler