Kanser hastalarını klinik çalışmalarla buluşturan Massive Bio, yeni yatırım turuna hazırlanıyor

Seri A yatırım turunu 9 milyon dolarla kapatan ve merkezi New York’ta bulunan Massive Bio, büyümesini sürdürmek üzere yeni yatırım turuna çıkıyor. Şirket, yeni turda 25-30 milyon dolar arası yatırım almayı hedefliyor.

Biyoteknoloji endüstrisinde onkoloji odaklı yapay zeka programına sahip bir girişim olan Massive Bio, dünyanın neresinde ve hangi ekonomik koşullarla yaşıyor olursa olsun kanser hastalarını klinik çalışmalarla buluşturan ve bunu da teknoloji, büyük veri ve servisi bir araya getirip saatler içinde gerçekleştiren tek şirket.

Kanser hastaları kendi bilgilerini sisteme girdiğinde Massive Bio’nun yapay zeka algoritmaları, hastanın verileri ile en uygun tedavi yöntemini ve en yakın klinik araştırma merkezini eşleştiriyor.

Mayıs ayı sonunda Revo Capital ve PaigeAI Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Turnacıoğlu’nun ortak liderliği ve Alman Kalkınma Finansmanı Kurumu DEG – Deutsche Investitions- und Entwicklungsgesellschaft mbH’nin ek katılımıyla gerçekleştirilen Seri A yatırım turunda 9 milyon dolar yatırım alan Massive Bio, şimdiye kadar katıldığı yatırım turlarından 15,8 milyon dolar toplamıştı. Şirketin Seri B turundaki yeni hedefi ise 25-30 milyon dolar.

Massive Bio Kurucu Ortağı ve CEO’su Dr. Selin Kurnaz, egirişim’e verdiği demeçte Seri A’dan gelen yatırımın, ağırlıklı olarak şirketin küresel operasyonlarını genişletmek, pazarlama faaliyetlerini yoğunlaştırmak ve büyük veri destekli yeni ürünler geliştirmek için kullanıldığını; Seri B turundan gelecek yatırımların ise organik ve inorganik büyüme seçenekleri ile mevcut pazarların ve ana faaliyet alanlarının optimizasyonuna odaklanarak daha fazla hastaya ulaşmak üzere kullanılacağını belirtti.

Massive Bio, özellikle ABD, Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, İspanya, Romanya, Polonya, İsrail, Yunanistan, Brezilya ve Türkiye’de ofisler, müşteriler veya ortaklıklar aracılığıyla 12 ülkede faaliyet gösteriyor ve kısa sürede faaliyet alanını 19 ülkeye çıkarmak istiyor. 1000’den fazla küresel klinik araştırma merkezi ve 26 ilaç şirketi ile iş ortaklığı bulunan Massive Bio’nun 74 çalışanı bulunuyor.

Klinik araştırma eşleştirmelerinde 60 binden fazla hastaya ulaşan Massive Bio, 2021’de duyurduğu “100K Cancer Clinical Trial Singularity Program” ile 19 ülkeye yayılarak 100 bin kanser hastasına ulaşmayı hedefliyor.

Güncel İçerikler