Yeni nesil pazar araştırma şirketi Bolt Insight, 212 liderliğinde 1.5 milyon Euro yatırım aldı

Liderliğinin 212'nin üstlendiği turda, Londra merkezli ve Türk kurucuları olan yeni nesil pazar araştırma şirketi Bolt Insight, 1.5 milyon Euro yatırım aldı.

Londra merkezli, markaların tüketicileri ile sosyal medya üzerinden bağlantı kurup veri toplayabildiği, uçtan uca bir içgörü platformu deneyimi sunan yeni nesil pazar araştırma şirketi Bolt Insight, 212 liderliğinde, 1.5 milyon Euro tohum yatırım aldı.

Bolt Insight bu yatırımı, mevcut ve yeni müşterilerine yeni ürünler geliştirmek; araştırma ve iş geliştirme ekiplerini büyütmek, yeni gireceği pazarlardaki yatırım planlarını gerçekleştirmek ve bu planlar dahilinde markaları ilgili hedef kitleleri ile buluşturmak olarak yola çıktığı vizyonunu gerçekleştirmek için kullanacağını belirtti.

İngiltere’de, Ocak 2020 tarihinde pandeminin en yoğun olduğu dönemde kurulan Bolt Insight, şu ana kadar 8 kat büyüme kat ederken, Vodafone, Capco, Brand Finance gibi İngiltere merkezli müşterilerinin yanı sıra; Sodexo, Premier Foods, L’Oréal, Samsung, Diageo ve Zeiss gibi uluslararası şirketleri de kısa zamanda portfolyosuna kattı.

Bolt Insight ekibi sektördeki büyük bir problemi ele alarak yola çıkmış: pazara çıkan her 10 ürün ya da servisten 9’u lansmandan sonraki ilk 2 yılında başarısız oluyor. Bunun da en büyük nedeni; tüketicilerin ihtiyaç ve beklentilerinin çok büyük bir hızla değişmesi ve şirketlerin bu hızı anlamaya yetişememesi. Dünya böyle bir dönüşümden geçerken, Bolt Insight, çalıştığı şirketlere hızlı ve doğru bir şekilde tüketici iç görüsü sağlamayı vizyon ediniyor.

Kurucu ortak ve Araştırma Biriminden Sorumlu ve 8 yıllık Ipsos deneyimi olan Melek Özsoy; “2 yıl içerisinde 200.000’den fazla tüketici görüşmesini 80’den fazla ülkede gerçekleştirdik. Bu sayıda çeşitli tüketiciye bu kadar kısa sürede geleneksel yöntemlerle ulaşmak neredeyse imkansız. Kullandığımız davranışsal hedefleme metodolojisi; gerçek tüketiciye ilgili olduğu konu ile ilgili ulaşmamızı ve dolayısıyla çok daha doğru içgörü elde etmemizi sağlıyor.” diyor.

Kurucu ortak ve CTO’su Kerem Turgay (10+yıl Coca-Cola, Logo Yazılım, Siemens deneyimli) şöyle ekliyor “Dijital ve sosyal medya kanalları üzerinden ulaştığımız tekil ve gerçek tüketicilerden aldığımız içgörü ve cevapların kalitesi ile sunduğumuz çözüm hızlı büyümemizin anahtarı. Buna ek olarak geliştirdiğimiz interaktif ve canlı raporlama platformu sayesinde müşterilerimiz istedikleri veriyi hızlı ve kolayca filtreleyip grafik ve tablolarla görselleştirebiliyor.”

İnovasyondan sorumlu ve bir diğer kurucu ortak; Ester Marchetti şirketin farkını şöyle açıklıyor “Genellikle paneller üzerinden anket katılımcılarına ulaşan pazar araştırma yöntemleri çağın gereksinimlerini karşılayamıyor. Bolt Insight olarak; uzmanlığımız ile ürünlerimizin kalbine koyduğumuz teknolojiyi birleştirerek sektörü değiştirmeye başladık. Beraber çalıştığımız marka ve müşterilerimize geliştirdikleri strateji, ürün ya da iletişimlerini en doğru şekilde oluşturabilmeleri için; ulaşmak istedikleri tüketicilerinin tam yanında sanal bir koltuk veriyoruz.”

Küresel ölçekte sorunları çözmeyi hedefleyen ekiplere yatırım yapan 212’nin Kurucu Ortağı Ali Karabey ise “Bolt Insight’ın yüksek kalitede tüketici içgörüsünü gereken hız ve ulaşılabilirlikle markaların erişimine sunmasından çok etkilendik. Bolt Insight, geleneksel araştırma metotlarının ortalama 6 hafta süren süreçlerini 5-6 günlük sürelere indiriyor. Bu hem sektör hem markalar hem de tüketicileri doğru anlayarak uygun hizmet sunan verimli bir ekosistem için büyük bir ilerleme ve bu yolculukta Bolt Insight ekibinin yanında olduğumuz için gurur duyuyoruz.” dedi.

Güncel İçerikler