Tekfen Ventures, yeni nesil tünel açma teknolojileri üreten ABD merkezli Petra’ya yatırım yaptı

Ağırlıklı olarak Tekfen’in faaliyet gösterdiği alanlarda, girişim dünyasındaki fırsatları değerlendirmek amacıyla erken aşama teknoloji şirketlerine yatırım yapmak üzere 2016 yılında kurulan Tekfen Ventures, Petra'ya yatırım yaptı.

Tekfen Yatırım Grubu’nun ana şirketi olan Tekfen Ventures, ağırlıklı olarak Tekfen’in faaliyet gösterdiği alanlarda, girişim dünyasındaki fırsatları değerlendirmek amacıyla erken aşama teknoloji şirketlerine yatırım yapmak üzere 2016 yılında kuruldu.

Odaklandığı sektörlerdeki girişim sayısını 13’e çıkaran Tekfen Ventures’ın portföyündeki şirketlerinden biri de, dünyada bir ilk olan; temassız, yeni nesil tünel açma teknolojileri üreticisi olan Petra.

Daha önceleri nüfuz edilemeyen kayalık bölgelere ulaşımı, yarattığı özgün teknoloji ile mümkün kılabilen Petra’nın yeni yer altı teknolojisi, 3 farklı kıtada çeşitli iklim ve coğrafi koşullarda hizmet veren Tekfen’in Mühendislik ve Taahhüt Grubu tarafından da kullanılacak. İki eski NASA çalışanı tarafından geliştirilen yeni teknolojinin, dünya altyapı inşaat sektöründe yeni bir sayfa açması bekleniyor. Öte yandan, Tekfen Grubu’nun taahhüt faaliyetlerine yeni bir sinerji katarak, geniş bir coğrafyaya yayılan operasyonlarında avantaj sağlanmasının hedeflendiği bu işbirliği, Tekfen Ventures yatırımları arasında türünün ilk örneği olarak öne çıkıyor.

Adını teknoloji ve fenden alan, tarihi boyunca faaliyet gösterdiği her alanda teknolojinin üstünlüğünü ve yenilikçi yaklaşımları benimseyen Tekfen Grubu, sahip olduğu deneyim ve bilgi birikimini, Tekfen Ventures ile, yatırım yaptığı genç girişimlere aktararak onların gelişimine destek oluyor. Grubun faaliyet gösterdiği taahhüt, tarım ve tarımsal sanayi sektörlerinin henüz dijital dönüşümünün başındaki sektörler olması, Tekfen Ventures için geniş bir hareket alanı yaratırken, bu yönüyle de Tekfen Ventures’ı diğer girişim sermayesi şirketlerinden farklılaştırıyor.

Geliştirilen inovatif ve çözüm odaklı yeni iş modellerine yaptığı yatırımla Grup Şirketlerini geleceğe taşıyan Tekfen Ventures, şimdi de Tekfen’in Mühendislik ve Taahhüt Grubu’nu, portföyündeki temassız, yeni nesil tünel açma teknolojileri üreticisi Petra ile buluşturuyor. Petra’nın CEO’su eski NASA çalışanı Kim Abrams ile Shivani Torres’ın öncülük ettiği, zor coğrafi bölgelerde tünel açmayı mümkün kılan, temassız, hızlı ve güvenli tünel açma özelliğine sahip bu teknoloji, sektörde devrim olarak nitelendiriliyor. Mikro tüneller açma kabiliyetine de sahip olan teknoloji, işçilik, güvenlik, zaman ve maliyet açısından sunduğu faydalarla dikkat çekiyor.

Tekfen İnşaat’ın yol göstericiliği ile farklı iklim ve coğrafyalara uygun hale getirilecek

Bu teknolojinin, Tekfen’in Mühendislik ve Taahhüt Grubu’nun amiral gemisi Tekfen İnşaat’ın altyapısı, teknolojisi ve deneyimi ile geliştirilerek daha uygulanabilir hale getirilmesi ve Tekfen Grubu’nun taahhüt faaliyetlerine yeni bir sinerji katarak, geniş bir coğrafyaya yayılan operasyonlarında avantaj sağlaması hedefleniyor.

Boru hatları, enerji santralleri, endüstriyel tesisler, otoyollar, demiryolları, petrol ve gaz terminalleri, deniz aşırı petrol platformları, modüler imalatlar, pompa ve kompresör istasyonları, stadyumlar gibi büyük ölçekli projelerle öne çıkan Tekfen İnşaat, yeni teknolojiyi potansiyel işlerinde kullanmaya başlayarak, aktif olduğu coğrafyaların çeşitlenmesini ve müşteri portföyünün artmasını amaçlıyor.

Güncel İçerikler