Mobil oyun odaklı sesli reklamcılık çözümleri geliştiren Odeeo, 9 milyon dolar yatırım aldı

Mobil oyunlarda sesli reklamcılığın öncüsü Odeeo, önemli stratejik yatırımcılar tarafından desteklenen yeni yatırım turunu duyurdu.

Odeeo, mobil oyun ve sesli reklamcılık sektöründeki en stratejik yatırımcıların da desteklediği tohum finans turunda 9 milyon dolar yatırım aldı.

Tur, gelişmekte olan oyun girişim sermayesinin önde gelen isimlerinden Play Ventures ile dünyanın en başarılı Medya ve Eğlence gruplarından biri – ve Avrupa’nın en büyük radyo şirketi – olan Global tarafından yönetildi. Turda ayrıca yer alan Eric Seufer (Heracles Capital), Anton Gauffin (Huuge Games’in kurucusu), Christian Calderon (GameJam’in kurucusu) ile Lior Shiff (TripleDot Stüdyoları’nın kurucusu) gibi kurucu ve melek yatırımcı isimlerle birlikte toplam yatırımımız 10 milyon dolara ulaştı.

Ayrıca, son zamanlarda MoPub’ın küresel yayıncı platform başkanlığını yapan ve alanındaki en iyi mobil monetizasyon platformlarından birine liderlik eden Noam Yasour da danışmanlık kurulumuza katıldı. Küresel ticari ekipleri yönetme ve ölçeklendirmedeki 20 yılı aşan deneyimini bizlerle paylaşan ve müşteri etkileşimi ile gelir artışını sağlamak için ses teknolojisini uygulayabilme yeteneğimizi güçlendirecek olan Noam, Odeeo ekip liderliği için önemli bir kaynak olacak.

Odeeo Kurucuları

Kurucuların yaptığı açıklamaya göre; “Yatırımcılarımız vizyonumuza ve stratejimize duydukları güveni göstermelerinin yanı sıra, sesli reklam ve mobil oyun sektöründeki değişimin de kalıcı olacağını göstermiş oldu. Geçmişin can sıkıcı tam ekran reklamlarından uzaklaşıp kesintisiz bir oyun deneyimi sağlamaya odaklanan yeni bir reklam biçimi türüyor.

Platformumuza doğrudan entegre edilmiş 500’ün üzerinde oyunla ve sayısı gittikçe artan yüzlerce reklam verenin envanterimize teklif vermesiyle oyun içi sesli reklamcılığın tercih edilecek bir reklam biçimine dönüşeceğinden şüphemiz yok. Geleceğin neler getireceği konusunda çok heyecanlıyız.

Markaların ve stüdyoların oyunlarındaki görsel öğelerle birlikte sesli reklamları kullanmasına ilk kez olanak tanıyan teknolojimiz sayesinde tıklanma ve gelir artışını endüstri standartlarının üzerine çıkartmış olduk. Markalar için %2.5 ve üzeri bir tıklanma artışı gözlemlerken oyun stüdyolarının genel gelirlerinde de %10’ ve üzeri bir artış gözlemledik.”

Sesli reklamlar oynanışa engel olmadan geliştiricilerin üst düzey gelirlerinin artırmalarını sağlarken markaların da en hızlı büyüyen kanallardan biri aracılığıyla dünyanın büyük bir kısmına ulaşmasına imkân kılar.

Ayrıca: “Mobil oyunlar ile sesli reklamın kesişmesiyle ortaya çıkan büyük potansiyeli daha fazla markanın fark etmesiyle eşsiz teklifimize olan yoğun ilgiyi gördük. Oyun içi ses, reklam verenlerin kampanyalarını – radyo, streaming ve podcast gibi – standart ses ortamlarının dışında bir alanda son derece dikkatli ve çeşitli olan bir kitleye ulaştırabilme imkânı sağlıyor.

Bu yatırım sayesinde daha fazla marka ile geliştiriciyi bir araya getirebileceğiz. Stüdyoların da bu yeni modeli denemek için gereken adımı atmaları bir hayli kolaylaşacak.

Ortaklarımıza, sınıfının en iyisi olan ses teknolojisiyle birlikte yeni ürün özellikleri sunmaya ve sesin farklı güçlerinin ve özelliklerinin sınırlarını zorlamaya devam edeceğiz. Birkaç yıl içerisinde bizzat oyun dünyasına özel olarak oluşturulup optimize edilmiş dijital sesli reklam kategorisini ön görüyoruz. Ve Odeeo olarak bu gelişimin en önünde yer almayı planlıyoruz.

Ses platformumuza katılmak isteyen oyun geliştiricileri ile ses reklamcıları katılmak için kayıt formumuzu kullanabilirler.”

Oyun sektöründeki gelişmeleri paylaşmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler