Yıldız Holding ile UN Women, kadın girişimciliğini desteklemek için güçlerini birleştirdi

Fırsat eşitliği ve kapsayıcılık alanında faaliyet gösteren Kadın Platformu ile bazı uygulamalara imza atan Yıldız Holding, bu girişimlerini UN Women (Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi) aracılığıyla küresel ölçeğe taşıyor. Holding, kadın girişimciliğini ve kadınların tedarik zincirinde aktif rol almasını teşvik etmek üzere UN Women Avrupa ve Orta Asya Bölge Ofisi ile iş birliği anlaşması imzaladı.

Yıldız Holding, global değerleri arasında önemli yer tutan kapsayıcılık ve kültürel farklılıkların desteklenmesi çerçevesinde fırsat eşitliği başta olmak üzere pek çok önemli girişime imza atıyor.

Yıldız Holding Kadın Platformu aracılığıyla gerçekleştirdiği bu çalışmaları küresel ölçeğe taşımayı hedefleyen Holding son olarak Birleşmiş Milletler tarafından kurulan ve UN Women‘ın (Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi) yürütücülüğünü üstlendiği, dünya genelinde kadın girişimciler için elverişli ekosistemler yaratmayı amaçlayan çok paydaşlı “Women’s Entrepreneurship Accelerator” (WEA) girişimine dahil oldu.

UN Women Avrupa ve Orta Asya Bölge Ofisi’nde gerçekleşen törende, Yıldız Holding’i Yönetim Kurulu Üyesi ve GODIVA CEO’su Nurtaç Ziyal Afridi, UN Women’ı ise Avrupa ve Orta Asya Bölge Direktörü ve Türkiye Temsilcisi Alia El-Yassir temsil etti. Törene Yıldız Holding Kadın Platformu Elçisi Begüm Mutuş da katıldı.

Söz konusu iş birliği çerçevesinde Yıldız Holding şirketleri UN Women desteğiyle kadın girişimciliğini teşvik eden örnek uygulamalara hız verecek. Diğer yandan UN Women ve Yıldız Holding, Cinsiyete Duyarlı Tedarik ve Yatırım (GRPI) Programı’nın hedeflenen ülkelerde yayılması için iş birliği yapacak. Holding önümüzdeki dönemde UN Women ile aynı konu odağında başka operasyonel ve stratejik iş birlikleri de geliştirecek.

Güncel İçerikler