Onkoloji odaklı yerli yapay zeka girişimi Massive Bio, 9 milyon dolar yatırım aldı

Yatırım, onkoloji klinik deneyleri için yapay zeka tabanlı teknoloji çözümlerini kullanarak mevcut ve yeni küresel pazarlarda gelir getirici operasyonların genişlemesini daha da hızlandıracak.

Biyoteknoloji alanında onkoloji odaklı yapay zeka programına sahip tek şirket olan Massive Bio, liderliğini Revo Capital ve PaigeAI Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Turnacıoğlu’nun yaptığı turda; Alman Kalkınma Finansmanı Kurumu DEG – Deutsche Investitions- und Entwicklungsgesellschaft mbH’nin ek katılımıyla 9 milyon dolar yatırım aldı.

Yatırım, şirketin küresel operasyonlarını genişletmek, pazarlama faaliyetlerini yoğunlaştırmak ve büyük veri destekli yeni ürünler geliştirmek için kullanılacak.

Massive Bio dünyanın neresinde ve hangi ekonomik koşullarla yaşıyor olursa olsun kanser hastalarını klinik çalışmalarla buluşturan ve bunu da teknoloji, büyük veri ve servisi bir araya getirip saatler içinde gerçekleştiren tek şirket. Kanser hastaları kendi bilgilerini sisteme girdiğinde Massive Bio’nun yapay zeka algoritmaları, hastanın verileri ile en uygun tedavi yöntemini ve en yakın klinik araştırma merkezini eşleştiriyor.

Massive Bio Kurucu Ortağı ve CEO’su Selin Kurnaz, “Hasta kayıt değer zincirini tasarlayarak onkoloji ekosisteminde kategori belirleyen bir şirket kuruyoruz. Bu yüzden yeni ve mevcut yatırımcılarımızın desteği bizi heyecanlandırıyor. Bizim bulunduğumuz kategorideki şirketlerden önemli ölçüde farklıyız. Ekonomik gerilemeye rağmen düşük maliyetli ve istikrarlı gelir ile müşteri büyümesini sürdüyoruz. Büyümemizi destekleyen en önemli iç görümüz müşteri talepleri. İşimize olan tutkumuz, bağlılığımız, azmimiz şirketin bir satış veya pazarlama gücü olmaksızın 12 pazarda başarısına ve genişlemesine yol açtı. DEG ve Kenan gibi yatırımcıların finansal desteğine, sağlık uzmanlığına ve küresel kapsama alanına sahip olmanın yanı sıra Revo Capital gibi mevcut yatırımcılarımızın yoğun teknoloji uzmanlığına sahip olmak, hedeflerimizi küresel ve hızlandırılmış ölçekte gerçekleştirmemize yardımcı olacaktır” dedi.

Yatırımın liderlerinden PaigeAI Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Turnacıoğlu ise yatırımı şu sözlerle değerlendirdi, “Massive Bio, ilaç sektöründeki müşterilerini etkilemek ve genişletmek konusunda etkileyici bir geçmişe sahipken, uygulama konusunda da rakipsiz. Büyük ve karmaşık sorunları minimum sermaye ve kaynaklarla çözme cesaretine sahip, motivasyonu yüksek ve birbirini tamamlayan kurucular ile tutkulu ekiplerinden etkilendik. Sermayemiz ve uzmanlığımız ile hayallerini birlikte hızlandırabileceğimizi hissettik. Onkoloji araştırma endüstrisini dönüştürme ve dünyayı değiştiren bir şirket olma potansiyeline sahipler” dedi.

Son iki yıldır Massive Bio ile çalıştıklarını belirten Revo Capital Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Cenk Bayrakdar, Massive Bio’nun yapay zeka destekli platformunun ilaç firmalarına önemli bilgiler sağladığını; bunun yanında platform sayesinde hastaların klinik deneylere erişimlerinin ne kadar kolaylaştığını gördükten sonra, şirketin bir sonraki aşamasına öncülük etmekten gurur duyduklarını ifade etti.

İlk yatırımlarından birini, 2016’nın Eylül ayında 500 Startups’ın İstanbul ayağı olan 500 İstanbul’dan alan Massive Bio, kuruluşundan bu yana 6,8 milyon dolarlık yatırım almıştı. Geçtiğimiz şubat ayında New York bölgesindeki en heyecan verici sağlık start-up’larının yer aldığı NYC Digital Health 100‘e seçildi.

Güncel İçerikler