Mastercard, yerli siber güvenlik girişimi Picus’a azınlık yatırım yaptı

Türkiye’nin önde gelen siber güvenlik firmalarından Picus, Mastercard ile yaptığı stratejik ortaklık ile global pazarda büyümeye devam ediyor.

2013 yılında kurulan ve İhlal ve Saldırı Simülasyonu (Breach and Attack Simulation – BAS) alanının öncüsü olan Picus Security, Mastercard ile yaptığı stratejik ortaklıkla başarılarına bir yenisini daha ekledi.

Stratejik ortaklık kapsamında, Mastercard tarafından Picus’a azınlık yatırımı yapılırken, Picus tarafından geliştirilen Tam Güvenlik Kontrolü Doğrulama Platformu da Mastercard müşterilerine Cyber Front Tehdit Simülasyon Hizmeti’nin bir parçası olarak sunulacak.

Güvenlik Kontrolü Doğrulama Platformlarının önemi artırıyor

Veri ihlallerinin hem finansal hem de itibar açısından artan maliyeti, tüm işletmeler için tehdit oluşturuyor. Hızla gelişen dijital ortamlarda giderek daha da artan siber saldırı riskini en aza indirmek için proaktif hareket etmek ve gerçekleşmeden önce olası tüm saldırılara karşı önlemleri almak kurumlar için bir zorunluluk haline gelmiş durumda. Bu noktada, kuruluşların tehditlere karşı olası açıklarını tespit etmek ve operasyonel dayanıklılığı güçlendirmek için güvenlik doğrulama platformlarını tercih etmeleri önem kazanıyor. Mastercard işbirliği ile İhlal ve Saldırı Simülasyonu teknolojisi öncüsü Picus BAS teknolojisini tüm dünyadaki Mastercard müşterilerine Cyber Front Hizmeti üzerinden ulaştıracak.

BAS Teknolojisi Güvenlik Yatırımlarını Görünür Kılarak Gerçek Faydasını Maksimize Ediyor

Kuruluşların siber güvenlik yaklaşımlarını iyileştirmeleri için güvenlik kontrolü doğrulamasının güvenlik açığı yönetimi kadar önemli olduğuna inanan Picus, geliştirdiği İhlal ve Saldırı Simülasyonu (BAS) teknolojisini kullanan Tam Güvenlik Kontrolü Doğrulama Platformu ile bu süreci güvenli, basit ve sürekli hale getirmeye yardımcı oluyor. Picus’un teknolojisi tüm olası siber tehditleri simüle ederek, kuruluşların bu tehditleri önlemek ve tespit etmek için güvenlik kontrollerinin etkinliğini doğrulamasını, ölçmesini ve optimize etmesini sağlıyor. Yapılan güvenlik yatırımlarının maksimum faydasını görünür kılan Picus BAS teknolojisi yalnızca açıkları tespit etmekle kalmıyor, güvenlik araçlarının en iyi şekilde çalışmasına yardımcı olmak için eyleme geçirilebilir iyileştirme aksiyonları da sağlıyor. Gartner’ın Security and Risk Management 2019 raporunda “Cool Vendor” olarak tanımlanan ilk Türk siber güvenlik üreticisi Picus’un kullandığı teknoloji, Frost & Sullivan ve Forrester da dahil olmak üzere önde gelen araştırma şirketleri tarafından tanınıyor.

Cyber Front Şirketlerin Performansını Artıracak ve Kurumsal Riskleri En Aza İndirecek

“Mastercard’ın, dünya çapındaki müşterilerine sunduğu güvenlik çözümlerini güçlendirmek için Picus’un İhlal ve Saldırı Simülasyonu teknolojisini seçmesinden ve siber saldırılara karşı savunma yeteneklerini sürekli olarak doğrulamalarına, ölçmelerine ve geliştirmelerine olanak sağlamasından heyecan duyuyoruz.” diyen Picus Security CEO’su ve Kurucu Ortağı H. Alper Memiş şöyle konuştu: “Veri ihlallerinin artan maliyeti, işletmelerin güvenlik kontrollerinin etkinliğini sağlamalarının önemini daha da artırıyor. Doğrudan güvenlik araçlarını kurmak ve en son tehditlere karşı sürekli koruma sağlandığını varsaymak, güvenlik ekiplerinin göze alamayacağı bir risk. Mastercard’ın, İhlal ve Saldırı Simülasyonu teknolojisinin öncülerinden Picus’a yaptığı yatırım, çözümümüzün eksiksiz olduğunun büyük bir kanıtıdır. Uzmanlığımızı paylaşmak ve günümüzün güvenlik zorluklarını kapsamlı bir şekilde ele alan ürünlerimizi sunmak için stratejik olarak birlikte çalışmayı dört gözle bekliyoruz.”

Güncel İçerikler