Merkeziyetsiz borsa platformu Mangata, Paribu Ventures’ın da katıldığı turda 4.2 milyon dolar yatırım aldı

İlk yatırımlarını Float Capital ve Angelic projeleriyle gerçekleştiren Paribu Ventures, şimdi de yeni nesil merkeziyetsiz borsa platformu olan Mangata’ya yatırım yaptı.

Tüm ekosistemlerin token’larının tek bir platform üzerinde alışverişinin yapılmasına olanak tanıyan Slovakya merkezli borsa platformu Mangata, Paribu Ventures’ın da katıldığı turda yatırım aldı.

60 milyon dolar değerleme ile 4.2 milyon dolar yatırım toplayan Mangata’nın yatırım turuna Paribu Ventures’ın yanı sıra; Altonomy, Polychain, IOSG Ventures, TRGC, Signum Capital, Infinity Ventures Crypto, Figment, ZMT Capital ve AngelDAO katıldı.

Mangata aldığı yatırımı, merkeziyetsiz borsaların yaşadıkları en büyük teknik problem olarak görülen MEV (Miner Extractable Value) ataklarına çözüm bulan bir protokol geliştirip yayınlamak için kullanacak. Sadece 2020 ve 2021 yıllarında merkeziyetsiz borsa kullanıcılarını 902 milyon dolar zarara uğratan MEV atakları; madenci veya doğrulayıcının üretilen bloklar içindeki işlemleri, kendi çıkarı doğrultusunda sıraya almaması veya sıranın sonuna alması anlamına geliyor. Madenci veya doğrulayıcı bu hamleyle işlem sırasında kullanıcının önüne geçip fiyatı manipüle ederek kullanıcının aynı işlem için daha yüksek ücret ödemesine yol açıyor.

Kısa bir süre önce Polkadot’un Kusama ağında canlıya alınan Mangata, geliştirdiği protokol ile yalnızca Polkadot değil Ethereum blokzincirinde de aynı soruna çözüm bulmayı planlıyor. Mangata, bu yılın son çeyreğinde token arzı ile merkeziyetsiz borsa platformunu Polkadot ana ağa taşımayı ve hızla büyümeyi hedefliyor.

Yatırım turuyla ilgili konuşan Mangata Kurucu Ortağı ve CEO’su Peter Kris şunları dile getirdi: “Mangata’nın sahip olduğu eşsiz ‘Proof-of-Liquidity’ özelliğiyle beraber blokzincirde güvenliğe ayrı bir boyut kazandırdık. Kullanıcılarımıza ‘gaz ücreti’ ödemelerine gerek olmayan bir altyapı sunarken aynı zamanda hızlı ve güvenli olmayı da başardık. Bu yatırım turuyla beraber Polkadot ekosistemi ve diğer blok zincirlerinde, herkes için daha iyi bir merkeziyetsiz finans deneyimi sunma vizyonumuzla çalışmaya devam edeceğiz.”

Şu an için 16 kişilik bir ekiple çalışmalarına devam eden Slovakya merkezli Mangata, uzaktan çalışma opsiyonuyla beraber ekibini büyütmeye devam ediyor. Mangata’nın Twitter sayfasından veya Telegram grubundan gelişmeleri takip edebilirsiniz.

Güncel İçerikler