Yerli fintech girişim F-Ray, Aktif Ventures’ın Mindvest fonundan yatırım aldı

Mindvest girişim sermayesi fonu ile Fintech girişimlerine destek veren Aktif Bank iştiraki Aktif Ventures’ın yeni yatırımı, finans sektörünün röntgenini çeken F-Ray’e oldu.

f-rayscoring.com platformuyla borsa yatırımcılarına, jetscoring.com platformuyla ise finansal kurumlara ve reel sektöre hizmet veren F-Ray, Aktif Ventures’tan yatırım aldı. Girişim bu yatırımla global hedeflerine çok daha hızlı bir şekilde ilerleyebilecek.

Mindvest’in yeni yatırımı F-Ray, halka açık veya kapalı tüm şirketlerin anında algoritmik finansal analiz ve değerlendirmelerini yaparak finansal tablo yorumlayıcılarına zaman ve verimlilik kazandıran makine öğrenmesi yazılımları geliştiriyor. Ayrıca F-Ray, f-rayscoring.com ve jetscoring.com platformlarıyla hem borsa yatırımcılarına hem de finansal kurumlara ve reel sektöre hizmet veriyor. Finansal bilgi asimetrisini yok etmek amacıyla çalışmalarını sürdüren F-Ray, Mindvest’ten aldığı yatırımla global hedeflerinde daha hızlı ilerleyecek.

Sezer: “F-Ray’in Türkiye’den çıkan bir başarı hikayesi yaratacağına inanıyoruz”

Mindvest ile Türkiye Fintech ekosistemine her geçen gün daha fazla katkı sunmaktan mutluluk duyduklarını vurgulayan Aktif Ventures Genel Müdürü Yakup Sezer, “Girişim sermayesi fonumuz Mindvest ile üçüncü yatırımımızı gerçekleştirdiğimiz F-Ray; hem kurumlara ve finansal kuruluşlara hem de bireylere yönelik hizmetleriyle, geniş bir hedef kitleye hitap eden kapsamlı bir girişim. Mali tablo verilerinin çok hızlı bir şekilde anlamlandırılıp analiz edilmesini sağladıkları Jetscoring ürünleriyle gerek finans sektörüne gerekse reel sektöre verimlilik anlamında pozitif katkı sağlayacaklarını düşünüyoruz. F-Ray net bir probleme, hızlı teknoloji üretme kabiliyeti ile inovatif çözümler sunarken, ölçeklenebilir iş modeliyle de fark yaratıyor. Önümüzdeki dönemde hem yurt içi hem yurt dışında hızlı bir şekilde büyüyerek Türkiye Fintech ekosisteminden çıkan kıymetli bir başarı hikayesi yaratacaklarına gönülden inanıyoruz. Bu heyecanlı büyüme sürecinde F-Ray girişimi ile birlikte yürüyeceğimiz için çok mutluyuz” dedi.

Eray: “Mindvest’in de desteğiyle global hedeflerimize daha hızlı ilerleyeceğiz”

Firmaların finansal röntgenlerini çektiklerini ve finans dünyasının X-ray’i olarak tanınma yolunda ilerlediklerini belirten F-Ray Kurucusu Mehmet Eray, “F-Ray olarak şirketlerin finansal performanslarının OCR ve makine öğrenmesi algoritmalarıyla anında ölçümlenebildiği sistemler geliştirdik ve saatler süren süreçleri saniyelere indirdik. Bu sayede borsa yatırımcıları, şirket finansal performanslarına dayanan bilinçli yatırım kararları almak için; tedarikçiler ise müşteri seçimi ve satış risklerinin belirlenmesi amacıyla platformlarımızı kullanıyorlar. Bağımsız denetim raporu, mizan, kurumlar vergisi beyannamesi, KAP bildirimi gibi her türlü finansal veri dokümanını; pdf, excel, png, fotoğraf gibi çeşitli formatlarla sistemlerimize anında aktarıp analizini yapabiliyoruz. F-Ray olarak hedefimiz finansal bilgi asimetrisini yok etmek. Gerek yatırımcılar gerekse kreditörler ya da tedarikçilerin temas edecekleri şirketleri çok hızlı ve efektif olarak değerlendirebildikleri, böylece kayıpların minimuma indirildiği bir finans dünyası için çalışıyoruz. Mindvest’ten almış olduğumuz yatırımla çok değerli bir vizyonun, mentorluk ve networking ağlarının da parçası olduk. Sağladıkları destek sayesinde global hedeflerimizde daha hızlı ilerleyeceğimize inanıyoruz. Şimdiden başladığımız yurt dışı satışlarımızı artırmayı ve Türkiye’nin gelecekte çıkartacağı unicorn fintech şirketlerden birisi olmayı amaçlıyoruz” dedi.

Güncel İçerikler