Vergi ve muhasebe yazılımı sunan ZenLedger, 15 milyon dolar yatırım aldı

Irs’in kripto vergi ortağı ZenLedger, B Serisi finansman turunda 15 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. B serisi yatırım turu, yeni yatırımcı ParaFi Capital ve daha önce A serisine liderlik eden mevcut yatırımcı Bloccelerate VC tarafından yönetildi.

B Serisi yatırım turuna; King River Capital, G1 Ventures, Main Street Investment, Three Point Capital, Shorooq Partners, VaynerFund, Blizzard Fund ve AngelList Quant katıldı. Şirket’in kurucusu Pat Larsen, Zenledger’ın ne kadar gelir elde ettiğiyle ilgili ayrıntıları paylaşmasa da, gelirinin geçen yıla göre 5 kat arttığını belirtti.

Bugüne kadar ABD Hükümeti ile 500 bin dolar üzerinde dört anlaşma imzalayan ZenLedger ekibi, “Temel olarak yaptığımız şey kripto için bir plan oluşturmaktır. Tüm işlemleri, merkezi olmayan döviz gelirleri ve NFT satışları üzerinden alarak kontrol etmeliyiz. ABD hükümetinin güvenini kazandığımızı unutmamalıyız” dedi.

Larsen, “Zenledger’ın kurumsal sözleşmelerden ziyade bireysel vergi mükelleflerine odaklanması, onu TaxBit gibi rakiplerden de bir şekilde farklılaştırıyor. Yine de Zenledger’ın “Büyük Dörtlü” (Big Four) muhasebe firmaları, çeşitli vergi uygulamaları ve CPA firmaları tarafından kullanıldığını da söyleyebiliriz” dedi.

Son olarak ZenLedger, Nisan ayında bir CTO ve CFO dahil olmak üzere birden fazla üst düzey yöneticiyi işe aldığını duyurdu. Şirket, daha önce ZenLedger’ın eski COO’su Dan Hannum‘un, eğitim ve çalışma bilgilerini yatırımcılara ve genel halka karşı yanlış beyan ettiğini tespit ederek kendisini işten çıkarmıştı.

Güncel İçerikler