TİM-TEB Girişim Evi ve Amerika Büyükelçiliği iş birliğinde VIVA Technology fuarına gidecek 5 girişim

Ülkemizde TİM TEB Girişim Evi ve Amerika Büyükelçiliği işbirliğinde ilk kez düzenlenen AWE (Academy for Women) kapsamında Tekno Kadın Girişimcilik Akademisi programı global hedefleri olan kadın girişimcilerin büyüme mücadelesine destek olmayı amaçlamıştır.

TİM-TEB Girişim Evi ve Amerika Büyükelçiliği iş birliği ile ülkemizde kadınların liderliğinde faaliyet gösteren girişimlerin güçlenmesine ve global çapta başarılı girişimlere dönüşmesine katkı verme amacıyla gerçekleştirilen AWE programı kapsamında 38 girişim mezun oldu.

Ülkemizin girişimcilik ekosisteminin ulaştığı seviyeye uygun olarak tasarlanan AWE Tekno Kadın Girişimcilik Akademisi hem başlangıç evresinde yer alan hem de ticarileşmenin ileri seviyelerine ulaşmış kadın liderliğindeki girişimleri hedefleyen iki ayrı programdan oluşmaktadır. Akademi kapsamında erken evrede yer alan girişimlere yönelik Start Up programı, küresele yönelik büyüme hedefleri olan ileri seviye girişimler için ise Scale Up programı uygulanmıştır.

Viva Technology fuarına gitmeye hak kazanan girişimciler;

Vivoo (Gözde Büyükaçaroğlu): İstanbul Sağlık Teknolojisi Sağlıklı yaşam asistanı, biyoteknoloji tabanlı wellness uygulamasıdır.

Vahaa (Nehir Boyacıoğlu): İstanbul Tarım, IoT IoT tabanlı, takip edilebilir, kontrol edilebilir bir akıllı tarım girişimidir. Dikey tarım çözümleri ile dünyanın her yerinde, iklimden bağımsız olarak yılın 365 günü üretim yapılabilmesini hedefleyen bir akıllı tarım girişimidir.

ConectoHub (Banu Akgül): İstanbul Yazılım İş Yönetimi ile entegre OKR modülü sayesinde kişi-takım ve şirket hedefleri uygulamadaki projeler ve görevler ile entegre edilerek hedef ilerlemeleri otomatik olarak iş verileri ile yapılmasını sağlayan iş yönetim platformudur.

Myth AI (Özgecan Üstgül): Yapay Zeka, Tasarım MYTH, tasarımcıları ve işletmeleri bir araya getiren yapay zeka tabanlı “son teknoloji” bir desen tasarım aracıdır.

Advoard Robotics (Pınar Oğuz Ekim): Lojistik ACROME endüstriyel ve akademik alanda kullanılmak üzere robotik ve mekatronik sistemler geliştiren ve aynı zamanda kontrol çözümleri sunan bir firmadır

Ekim ayında başlayan AWE Tekno Kadın Girişimcilik Akademisi’ne katılan girişimciler eğitim ve danışmanlık hizmetlerinin yanında programı destekleyen kurumların sağladığı,

  • Birçok kurumsal şirket ve üst düzey kadın ihracatçının katıldığı Speed Mentoring etkinliklerinde yer alma
  • MentorTalks’larda birbirinden değerli iş insanı ile tanışma ve de tecrübe edinme fırsatı,
  • Program iş ortaklarının girişimcilere sunduğu avantajlı hizmetlerden faydalanma,
  • Amerika pazarına açılma konusunda özel eğitim ve webinar etkinliklerine katılma,
  • Ulusal/Uluslararası bilinirliğe katkı sağlayan tanıtım desteklerinden yararlanma,
  • Amerika Büyükelçiliği ile düzenlenen Gala’da yer alma

gibi önemli fırsatlara sahip olmuştur.

15-18 Haziran tarihinde Paris’te düzenlenecek olan VIVA Technology fuarına gitmeye hak kazanacak 5 girişimcinin belirlenmesi için Pitching Day düzenlenmiştir. Etkinliğe gitmeye hak kazanan girişimciler Vahaa, Vivoo, Connecthub, Myth.Ai, Advoard Robotics olmuştur.

ABD İstanbul Başkonsolosu Rezidansı’nda gerçekleştirilen ve bizim de egirişim olarak katıldığımız resepsiyonda programa dahil olan girişimciler TİM-TEB ve ABD Büyükelçilik üst yönetimi, girişimcilik ekosisteminden temsilciler bir araya gelmiştir.

Güncel İçerikler