Fiziksel ve ruhsal sağlık hizmeti sunan Friendly Apps, 3 milyon dolar yatırım aldı

İnsanların refah düzeyini artıracak uygulamalar hazırlayan Michael Sayman, Friendly Apps için 3 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. İlgili yatırım turuna; BoxGroup, Weekend Fund, Shrug Capital, Day One Ventures, Betaworks Ventures, SRB Ventures, 305 Ventures ve CoreVentures katıldı.

Sayman yeni girişimi Friendly Apps ile ilgili, “İnsanlara hem fiziksel hem de ruhsal sağlıkları konusunda yardımcı olmayı hedefleyen uygulamalar hazırlıyorum. Tasarlanma biçimleri nedeniyle birçok sosyal medya platformu, kullanıcılarının fiziksel ve ruhsal sağlığını yavaş yavaş bozuyor. Zaman geçtikçe, insanların alışkanlıkları değişiyor ve birbirlerinden uzaklaşarak sosyal medya uygulamalarına bağımlı hale geliyor. Bu uygulamalar, kullanıcıları izole ediyor ve sadece filtrelenmiş fotoğraflardan oluşan küçük bir pencere aracılığıyla hayatı izlemelerini sağlıyor. Özellikle genç nesillerde görmeye başladığımız birçok ruh sağlığı sorununun, bu izolasyonun ve dünyaya küçük bir pencereden bakışın bir sonucu olarak ortaya çıktığını düşünüyorum” dedi.

Bir melek yatırımcı olan Hayley Leibson yatırım ile ilgili, “Michael’ın benim gibi kadın melek yatırımcılara, annelere ve öğretmenlere öncelik vermesi beni son derece mutlu ediyor. Genel olarak, teknoloji dünyasından olan yatırımcılara pek öncelik vermiyor” dedi.

Sayman konu ile ilgili, “İnsanların ruhsal ve fiziksel sağlığına yardımcı olacak uygulamaları nasıl daha iyi yapabilirim diye düşünüyorum. Bu nedenle teknoloji dünyasından olmayan insanların olmasını daha çok önemsiyorum” dedi.

Sayman Frends App ile ilgili, uygulamaların test aşamasında olduğunu ve yaklaşık altı ay içinde halka sunmayı planladığını da söyledi.

Güncel İçerikler