Mısır merkezli sağlık platformu Esaal, 1.7 milyon dolar yatırım aldı

Mısır’ın sağlık ve zindelik platformu Esaal, 1,7 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Aldığı bu yatırım ile birlikte Esaal’ın toplam sermayesi 3 milyon dolara ulaştı.

Firmanın yönetici ortağı Karim Beshara, “Bugüne kadar sermayenin dağıtımında ihtiyatlı davranıldı ve bu durum genişleme planlarını mümkün kıldı. Firmanın bu şekilde geliştiğini görmekten gurur duyuyorum” dedi.

Yapılan araştırmalara göre, MENA bölgesinde bulunan kişilerin % 35’i sık sık stres altında kalıyor ve insanların % 29’u ciddi bir depresyon yaşıyor. Bunun yanı sıra, obezite oranı da gitgide artıyor. Birçok insan fiziksel, zihinsel ya da beslenme gibi ihtiyaç duyduğu konularda terapi almak istiyor ancak gelebilecek yorumlar nedeniyle süreci erteleyebiliyor.

Esaal’ın kurucusu Fadi Doss, “Ruh sağlığı konusunda uzmanlaşmış biriyle konuşmak, yüksek talep alan hizmetlerimiz arasında bulunuyor. Ancak çoğu insan bir terapist veya psikiyatristle görüşmek için fiziksel olarak bir merkeze gitmekten korkuyor. İnsanlar bunu yapmayı çok istiyor ancak uygulamaktan korkuyor” dedi.

Doss ayrıca, sosyal medya platformlarında araştırma yaptığını ve kişilerin uzman olmayan insanlarla rahat bir şekilde konuştuğunu ve bazılarının takma adları sayesinde nasıl rahat hissettiklerini gördüğünü de belirtti.

Doss, “Bu durum bana bir fikir verdi ve çevrimiçi platformlarda nasıl ilerleyebileceğimi gösterdi. Yaptığım araştırmalardan sonra kullanıcıları bir uzmana bağlayacak ve kişisel sağlık sorunları için danışmanlık hizmeti sunabilecek bir platform açmaya karar verdim” dedi.

Esaal platformunda, 350’den fazla danışman bulunuyor. Anksiyete, fizik tedavi, pediatri ve beslenme gibi konularda hizmet veren Essal’a, yazarak veya görüntülü – sesli aramalar yaparak erişilebiliyor.

Esaal, ilerleyen dönemlerde “fiziksel ziyaret” hizmeti sunacağını ve bunun üzerinden para kazanma planı olduğunu söylüyor.

Güncel İçerikler