Makinelerinizin performansını izlemenizi sağlayan Tractian, 15 milyon dolar yatırım aldı

Makinelerin ve elektrik altyapısının durumunu izlemek için ürün geliştiren bir girişim olan Tractian, 15 milyon dolarlık A Serisi yatırım turunu tamamladığını duyurdu. Yatırım turu, Y Combinator ve Next47 liderliğinde yürütüldü.

Şirketin kurucu ortak ve CEO’su Igor Marinelli’ye göre finansman, ürün geliştirmeye, coğrafi büyümeye ve müşteri edinme çabalarına harcanacak.

Marinelli, değerleme hakkında gelen bir soruya “Tractian’ın toplam sermayesi 19 milyon dolara ulaştı. İşlerimizi büyütmeyi ve 18 ay içinde personel sayımızı 200’e çıkarmayı düşünüyoruz” dedi.

Daha önce yazılım mühendisleri olarak çalışan Marinelli ve Gabriel, Tractian’ı kurmadan önce, mevut sistemlerin makine sağlığını izlemek için ne kadar geride olduğunu fark ettiklerini söylemişlerdir.

Yöneticilerin makinelerinin durumunu kilometrelerce uzaktan bilmeleri gerektiğini belirten Marinelli, “Tractian, özel sensörler tarafından ölçülen titreşim ve sıcaklıktan kaynaklı gevşeklik, yanlış hizalama ve dengesizlik gibi belirtileri tespit edebilir. Spektrum sayesinde, bir makinenin dahili bileşenlerinin her birini ve bunların nasıl çalıştığını tanımak mümkündür. Makineler söz konusu olduğunda, hangi bileşenlerin nasıl etkinleştirildiğini bilebilir ve böylece arızaları kolay bir şekilde tespit edebiliriz” dedi.

Kısa bir süre önce Meksika’da yeni bir ofis açarak Kuzey Amerika’ya açıldığını duyuran Tractian, bu yıl içinde Georgia, Atlanta pazarına da giriş yapmayı planlıyor.

Güncel İçerikler