Fintech girişimi Tifin, 109 milyon dolar yatırım aldı

Yatırım tavsiyelerine ve yatırımlara ulaşmayı kolaylaştırmak amacıyla yapay zeka destekli bir fintech platformu sunan Tifin, 109 milyon dolar yatırım aldı.

Yatırım deneyimlerini geliştirmek için yapay zeka teknolojisinden yararlanan fintech platformu Tifin, D Serisi finansman turunu başarıyla tamamlayarak 109 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Mevcut yatırım turu ile şirketin değerlemesi 842 milyon dolara ulaştı. Finansman turuna katılım sağlayan yatırımcılar arasında Franklin Resources, Motive Partners ve Hamilton Lane yer alıyor.

2018 yılında eski bir Wharton Profesörü Vinay Nair tarafından kurulan fintech platformu Tifin, yatırım odaklı kişiselleştirmeyi ön plana almak için yapay zekayı kullanır. Tifin aynı zamanda, ilgi çekici yatırımcı deneyimleri sunmak için veri bilimi, yatırım zekası ve teknolojiden yararlanan, yapay zeka destekli bir platformdur. Tifin, insanların yatırım tavsiyelerine ve yatırımlara erişimini kolaylaştırmanın yanı sıra, aracılar ve yatırımcılar arasındaki güvensizliği de ortadan kaldırmayı hedefler.

Tifin, Magnifi adlı tüketiciler için bir yatırım pazarının yanı sıra, tüketicilere finansal hizmetler sağlayan danışmanlar ve işletmelerle çalışan bir B2B kolu olmak üzere iki ana bölüm işletiyor. Vinay Nair, Tifin’in B2B kolunun önümüzdeki 12 ay içinde kârlılığa ulaştığını görmeyi hedeflediklerini belirtiyor. Nair’e göre, Tifin’in ürünleri, çoğu yaklaşık 3.000 mali danışmandan oluşan ağı sayesinde doğrudan 3 ila 4 milyon kişiye ulaşıyor.

Geçtiğimiz ekim ayında C Serisi finansman turunda yatırım alan şirket, bu süre içinde uluslararası genişlemeye odaklandığını ve yatırımcılara özel pazar yatırımları getirmeye odaklanan Qualis’i satın aldığını söylüyor. Şirket, ABD dışındaki gelirini son finansman turundan bu yana 2,5 kat artırdı. Geçtiğimiz ekim ayında 150 kişiden oluşan bir ekiple hizmet veren Tifin, çalışan sayısını iki katına çıkararak bugün 300 kişiyle hizmet vermeye devam ediyor.

Güncel İçerikler