Alışveriş ve paket yönlendirme girişimi Yollando, 3.2 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

Türkiye'den Dünya’ya alışveriş ve paket yönlendirme servisi sunan Yollando, yatırım turunu 3.2 milyon dolar değerleme üzerinden tamamladı.

Alışveriş ve paket yönlendirme girişimi Yollando 145 ülkeye, 175 binden fazla siparişi paket birleştirme ve yeniden paketleme hizmeti ile 40 binden fazla gönderi olarak dünya çapında ulaştırmayı sağlayan Yollando ara tur yatırımı aldı.

Gerçekleşen yatırım turuna Pytch Ventures ve iş insanları Naser Alim, Efe Duran Sarıkaya, Mehmet Bostan ve Belkıs Kuşçulu Özer katıldı.

“Paket birleştirme ve yeniden paketleme hizmeti ile Yollando, müşterilerine yüzde 80’e varan gönderi maliyeti avantajı sağlıyor.”

6 dilde hizmet veren Yollando, Türkiye’den Dünya’ya paket yönlendirme hizmeti vererek yurtdışında bulunan kullanıcıların Türkiye’den alışveriş yapmasını sağlıyor. Yurtdışındaki kullanıcılar, Türkiye’den tanımlanan adres üzerinden tüm e-ticaret sitelerinden kolayca alışveriş yapabiliyor. Yapılan alışveriş sonrasında kullanıcılar Yollando’nun sunmuş olduğu hizmetler sayesinde kargo ve gönderi masraflarında %80 tasarruf sağlıyor.

“Türkiye’nin e-ticaret pazarında sahip olduğu potansiyeli yurtdışına taşıyor.”

125 bin bireysel ve kurumsal kullanıcıya hizmet veren Yollando, 175 binden fazla alışverişe aracılık ederek 145 ülkeye de paket gönderimi gerçekleştirdi. Ayrıca Yollando kişisel asistanı “Buy For Me” servisi ile yurtdışındaki müşterilerine daha hızlı ve kolay alışveriş imkanı sağlıyor. Kullanıcılar “Buy For Me” hizmeti ile Türkiye’den istedikleri ürünün linkini ilettikten sonra vakit kaybetmeden ürüne sahip olabiliyor. Yollando kurulduğu günden itibaren hızla büyüyen e-ticaret hacmi ile gönderi bazında 5 kat, kullanıcı bazında ise 3 kat yıllık büyüme gerçekleştirdi.

Aldığı yatırım ile operasyon ve pazarlama faaliyetlerini hızlandırıp bölgedeki lider paket yönlendirme servisi olmayı hedefleyen girişim, üstün teknolojik altyapısı ile yeni hayata geçirdiği Yollando Shop, B2B dashboard ve API entegrasyonu hizmetlerini kullanıcılarına sunarak hızla büyümeye devam edecek.

Yollando girişiminin kurucusu Serdar Güvenkaya, “Yeni yatırım turu ile beraber halihazırda bulunan ülkeler bazında geliştirilen projelerimize ek olarak yeni ülkeleri dahil edip operasyonlarımızı büyük oranda genişleteceğiz. Bu sayede büyüme stratejilerimiz doğrultusunda yeni ülkelere ve müşterilere ulaşarak gelirimizi büyük çarpanlar ile arttıracağız. Ayrıca yeni hayata geçireceğimiz Yollando Shop hizmetimizin teknolojik altyapısını güçlendirerek B2C müşterilere rahatlıkla ulaşırken B2B müşteriler için hazırlanan dashboard ve API entegrasonu ile mevcut kurumsal müşterilerimize daha iyi hizmet vermeyi hedeflemekteyiz.” diye belirtti.

Güncel İçerikler