Dubai merkezli mikro mobilite girişimi Fenix, Türkiye’deki operasyonlarını genişletiyor

Ağustos 2021’de Türkiye’nin ilk mikro mobilite şirketlerinden biri olan PALM’ı bünyesine katarak Türkiye pazarına giren Dubai merkezli Fenix, Türkiye’deki operasyonlarını genişletiyor.

Elektrikli Scooter operasyonları dışında Fenix Market ile Hızlı Market, Fenix Genie ile Kişiye Özel Teslimat ve Fenix Fuel ile de Powerbank kiralama operasyonunu başlatan Fenix, platform olma yolunda adımlar atıyor.

Yenilikçi yapısı ve sürdürülebilirlik odaklı yaklaşımıyla kullanıcılarına sadece mikro mobilite alanında değil ihtiyaç duyabilecekleri farklı alanlarda da hizmet vermek isteyen Fenix, Mersin ve İstanbul’da Fenix Market ile market alışverişini dakikalar içinde kullanıcılarına ulaştırıyor. Fenix Market’te rakiplerinden farklı olarak açılışa özel Minimum Sepet Tutarı ve Getirme Ücreti de yok.

Fenix, yıl sonuna kadar açmayı hedefledikleri 15 market ile operasyon bölgesini genişletmeyi hedefliyor

Ayrıca Fenix uygulaması üzerinden hem scooter kiralayabilir hem de market alışverişi yapılabilirken her işlem sadakat programlarına direkt dahil ediliyor ve işlem detayına göre ekstra promosyon kodları da kazanılabiliyor.

Fenix, şehir insanına zaman kazandırmak ve hareket özgürlüğü sağlamak için scooter ve market çözümlerine ek olarak kesintisiz enerji amacıyla Fenix Fuel ile powerbank paylaşımını da başlattı. Henüz yeni olması sebebiyle şimdilik Şişli ve Beşiktaş’ta restoran, kafe, spor salonu gibi çeşitli noktalara konumlandırılmış powerbank istasyonlarından FENIX uygulamasından sadece QR kod okutarak powerbank kiralayabilir ve dilediğiniz başka bir istasyonda bırakabilirsiniz. Kiralama sonunda Powerbank’i kiraladığınız dakika kadar ödeme yapıyorsunuz. Powerbank’i kiralamanın 10 dakikası 5 TL, 1 saati 15 TL, 24 saat ücreti ise 25 TL olarak ücretlendiriliyor.Kiralamadan önce ise 50 TL provizyon ücreti alınıyor.

Fenix’in yakın zaman duyurduğu bir diğer iş alanı ise Genie adıyla duyuruldu. Genie ile kişiye özel teslimat imkanı sağlayan Fenix, yemek ve gıda gibi ürünleri sizin için satın alıp teslimatını yaparken, aynı zamanda evrak ve kişisel eşya gibi ürünlerin de bir yerden bir yere teslimatını yapıyor. Tüm bu işlemleri ise 10 TL hizmet bedeli alarak yapıyor. Aynı zamanda WISH3 koduyla da ilk 3 dileğinizi teslimat ücreti olmadan yerine getiriyor.
Fenix Market ve Fenix Genie İstanbul’da şimdilik Maslak, Ayazağa, Tarabya, Yeniköy, Levent, Etiler, Şişli, Beşiktaş bölgelerinde hizmet veriyor.

Fenix Pay ile ise Fenix kullanıcıları farklı ödeme yöntemleriyle Fenix cüzdanlarına yükleme yapabiliyor. PayGuru ile yaptığı iş ortaklığı sayesinde Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom ile tek entegrasyon üzerinden ücretlendirme bağlantısına kavuştu. Böylece Türkiye’deki tüm cep telefonu kullanıcıları Fenix’in hizmetlerinden yararlanmak istediklerinde, kredi kartı ya da nakit paraya ihtiyaç duymadan telefon faturalarıyla ödeme yapabilecek.

Kısa vadede başka iş modellerinin de duyurulacağını öğrendiğimiz FENIX tek uygulamada sunduğu hizmetler bütünüyle Mobilite Super App olma yolunda hızlı adımlarla ilerliyor.
Karbon ayak izini azaltma ve sürdürülebilir şehirler yaratma misyonuyla hareket eden Fenix, kurye operasyonlarında da elektrikli scooter ve elektrikli moped kullanmaktadır. Ülke müdürü Berhan Gökşin, “ Fenix’e farklı iş kolları ekleyerek hem operasyonel verimliliği sağlamak hem de kullanıcılarımıza aynı platformda farklı hizmetler sağlamak istiyoruz. Bu büyümeyi yaparken mikromobilitedeki ana hedefimiz olan karbon ayak izini azaltma felsefemizi da adapte ediyoruz.” dedi.

Güncel İçerikler