Ecomercek, Eczacıbaşı Momentum’dan 125 bin dolar yatırım aldı

Eczacıbaşı Topluluğu’nun kurum içi girişimcilik programından doğan, tüketicilerin sağlıklı ve sürdürülebilir bir yaşam için satın alma ve keşif yolculuklarına eşlik eden bir platform olan Ecomercek, teknoloji ve yenilik odaklı iş modellerine yatırım yapan Eczacıbaşı Momentum’dan 125.000 dolar yatırım aldı.

Eczacıbaşı Topluluğu içinde doğan yenilikçi fikirlerin hayata geçmesini sağlamak amacıyla kurulan kurum içi girişimcilik programında ölçekleme fazına geçen ve yatırım almaya hak kazanan Ecomercek, kurum dışında şirketleşerek girişimcilik ekosistemine kazandırıldı.

Edindiğimiz bilgiye göre Ecomercek, Eczacıbaşı Momentum’dan 125 bin dolar yatırım aldı.

Bilinçli tüketimi odağına alan Ecomercek, günlük yaşamda kullanılan hızlı tüketim ürünlerini ve içeriklerini çevre ve sağlık etkilerine göre bütünsel bir yaklaşımla değerlendiriyor. Platform, tüketim alışkanlıklarını dönüştüren bir çözüm sunuyor. Eczacıbaşı Momentum, Ecomercek yatırımı ile topluluğun kurum içi girişimcilik programlarını desteklemeyi, yenilikçi çözümlerin doğup büyümesine ve şirketleşen girişimlerin ölçeklenebilirliğe ulaşmasına destek olmayı hedefliyor.

Eczacıbaşı Momentum Yatırım Müdürü Berktuğ İncekaş, Ecomercek yatırımını değişen tüketici alışkanlıkları ile birlikte ele alarak, “İçinden geçtiğimiz süreçte tüketicilerde ürünlerin çevre ve sağlığa etkilerine olan bilincin arttığını gözlemliyoruz. Eczacıbaşı Holding bünyesinden çıkan iki kadın girişimci olan Serpil Karadağ ve Aslı Kılıçarslan’ın bu yolculukta yanlarında olduğumuz için çok mutluyuz” dedi.

Ecomercek Kurucuları Serpil Karadağ ve Aslı Kılıçarslan: “Kurum içi girişimcilik projesinden doğan ve bugün şirket olan Ecomercek’e her zaman güvenen, destek veren ve yanımızda olan Eczacıbaşı Topluluğu ve Eczacıbaşı Momentum ailesine çok teşekkür ederiz. İki kadın kurucu ortak olarak çıktığımız bu yolda, sağlık ve çevreye önem veren bir şirketin desteğini almaktan dolayı çok mutluyuz. Birlikte nice güzel işler başarmak ve geleceği hep birlikte inşa edebilmeyi can-ı gönülden diliyoruz.”

Güncel İçerikler