İş zekası ve analitik girişimi Pyramid Analytics, 120 milyon dolar yatırım aldı

Müşterileri arasında Siemens ve VW gibi büyük şirketlerin yer aldığı analitik şirketi Pyramid Analytics, E Serisi finansman turunda 120 milyon dolar aldı.

Analitik girişimi Pyramid Analytics (Pyramid), bugün E Serisi finansman turunda 120 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı. H.I.G. Growth Partners tarafından yönetilen tur, Clal Insurance Enterprises Holdings, Kingfisher Capital, General Oriental Investments, JVP, Maor Investments, Sequoia Capital ve Viola Growth tarafından katılım gördü. Bugünkü E Serisi finansman turu Pyramid Analytics’in bugüne kadar aldığı toplam yatırımı 200 milyon doların üzerine çıkardı.

2009 yılında Omri Kohl, Avi Perez ve Herbert Ochtman tarafından kurulan Pyramid Analytics, kendisini bir “karar zekası” şirketi olarak tanımlamayı tercih ediyor. Giderek karmaşıklaşan bir dünyada veriye dayalı karar vermeyi karar vermenin zorlaştığını dile getiren Kohl, şirketlere yardımcı olmak için bir fırsat gördüklerini ve ve onların karar verme süreçlerini kolaylaştırmak için yola çıktıklarının altını çiziyor.

Pyramid’in hizmeti, iş verilerinin hazırlanması, analiz edilmesi ve ortak raporlar ile panoların oluşturulması, daha sonra paylaşılmasıyla ilgili bazı teknik süreçleri makine öğrenimi ve yapay zeka yoluyla otomatikleştirir. Self servis ve no-code bir platform verilerin depolandığı yere erişen bir sorgu motoruna ulaşır. Şu anda 2450 müşterisi olan Pyramid Analytics, gelirinin yıldan yıla %100 arttığını söylüyor. Şirketin müşterileri arasında Siemens, VW, The Department of Veteran’s Affairs, TFG, St. Joseph’s Health, Philadelphia Healthcare, Liberty London, London Stock Exchange, CRU, Deloitte gibi çok sayıda büyük firma ve kuruluş yer alıyor.

Pyramid, şu anda Londra, New York ve Tel Aviv ofislerinde 245 kişiden oluşan bir ekip ile hizmet vermeye devam ediyor. Şirket, 2022 yılının sonuna kadar bu sayıyı 350 kişiye çıkarmayı planladığını söylüyor.

Güncel İçerikler