Taze Yöre, kitle fonlama ile fonbulucu’da 1.78 milyon TL fon topladı

Üreticilerden tüketicilere doğrudan yöresel lezzetleri sunan Taze Yöre, kitle fonlama ile 1.8 milyon TL fon topladı.

Üretildiği yöreden gelen doğal ve sağlıklı gıda ürünlerini, doğrudan yerel üreticilerden alabileceğiniz, online pazar yeri platformu Taze Yöre, kitle fonlama platformu fonbulucu’da hedefini tamamlayarak yaklaşık 7 saat içerisinde 1.8 milyon TL topladı.

Paylaşım ekonomisini destekleyen bir gıda teknolojileri şirketi olan Taze Yöre, geleneksel yöntemlerle üretilen yöresel ve coğrafi işaretli gıda ürünlerinin doğrudan üreticilerden satın alınabilmesini sağlayan bir pazar yeri platformu ve bir sosyal etki girişimidir.

Taze Yöre, iş yönetimi ve pazarlama alanlarında 25 yılı aşkın bir tecrübeye sahip Murat Tepe ile 22 yıldır kendi yazılım şirketini yöneten Hüseyin Görgü liderliğindeki bir yazılım ekibi tarafından yaratıldı. Besleyici değeri yüksek gıdaların doğrudan üreticiden, aracısız, gerçek fiyatından tedarik edilmesini sağlayan girişim, aile bütçelerine katkı sağlarken gıda enflasyonunun önüne geçmeyi hedefliyor. Bu yolla yöresel gıda üretimi yapan küçük üreticileri, çiftlikleri, mandıraları, kadın girişimlerini ve kooperatifleri de destekleyen Taze Yöre; sürdürülebilir tarım, gıda ve hayvancılık alanlarında katma değer yaratarak olası iklim değişikliklerinde, küresel ya da yerel krizlerde yaşanabilecek gıdaya erişim problemine de çözüm üretiyor.

Taze Yöre’nin amacı, herkesin besin değeri yüksek, güvenilir gıdaya, uygun fiyatlarla erişimini sağlamaktır. Bunu yapabilmek için de kalkınma ajanslarıyla, üretici örgütleriyle, gıda kooperatifleri ve kadın girişimleriyle iş birliği içinde çalışarak bölgesel kalkınmanın sağlanması da hedeflenmektedir. Özellikle kadınlar ve genç üreticilerimizin, küçük ölçekli ve aile işletmelerimizin desteklenmesi öncelikli hedeflerimizdendir.

Güncel İçerikler