Online terapi ve psikolog hizmeti veren yerli girişim Tappy, 300 bin dolar yatırım aldı

Farklı alanlarda uzman danışmanlarla çeşitli konularda desteğe ihtiyaç duyanları bir araya getiren ve Koray Bilici tarafından kurulan online terapi platformu Tappy, Ukrayna merkezli NISS LLC tarafından 300 bin dolar yatırım aldı.

Doğu Avrupa ve Ukrayna’da çağımızın en parlak sektörlerinden olan yenilenebilir enerji santralleri ve yüksek gerilim elektrik tesisleri üzerine uzamanlaşan NISS LLC firması tarafından yapılan yatırım, Tappy Online Terapi platformunun büyümesine destek sağlayacak.

Danışanlara kimlik bilgilerini paylaşmadan “rumuz” ile randevu alma, danışmanlara kendi çalışma programlarını oluşturma esnekliği sunan platform, günün istediğiniz zamanında dilediğiniz şekilde (bilgisayar ya da telefondan, web veya mobil uygulama üzerinden, görüntülü, sesli veya mesajlaşma yoluyla) destek almayı kolaylaştırmasıyla dikkat çekiyor.

Kullanıcı belirlediği rumuz ile kişisel bilgilerini paylaşmadan randevu alabiliyor

Dünya Sağlık Örgütü, koronavirüs pandemisinin başladığı 2019 yılından bu yana dünya çapında anksiyete bozukluğu ve depresyon vakalarında %25 oranında artış kaydedildiğini bildirdi. Türkiye’de ise psikolojik destek almak isteyen ancak bunu bir problem veya zayıflık olarak görenlerin oranı oldukça fazla. İşte bu noktada Tappy Online Terapi, platform üzerinden yapılan görüşmelerde danışanların kendi belirledikleri “Kullanıcı Adı (Rumuz)” ile kişisel bilgilerini paylaşmadan randevu oluşturabilmesine olanak sağlayarak önemli bir avantaj sunuyor. Hiçbir koşulda ses ve görüntü kaydı alınmayan görüşmelerde danışan ve danışmanların tüm bilgileri şifrelenerek korunuyor ve üçüncü şahıslarla paylaşılmıyor.

Tappy’nin kadrosu yapılan yatırım ile büyüyecek

Tappy’nin ağırlıklı olarak klinik psikologların yer aldığı uzman kadrosu, akredite üniversitelerden mezun, sertifikasyon eğitimlerini tamamlamış, kendi bireysel terapi süreçlerinden geçmiş yaklaşık 30 danışmandan oluşuyor. Danışmanlar çalışma gün ve saatlerini, seans süre ve ücretlerini kendileri belirliyorlar. Uzmanlar arasında klinik psikoloji, çift terapisi, çocuk ve ergen terapisi, ebeveyn danışmanlığı, kariyer danışmanlığı, spor psikolojisi, psikolojik danışmanlık ve rehberlik alanlarında destek veren tecrübeli ve başarılı isimler yer alıyor. NISS LLC firması tarafında yapılan yatırım ile uzman sayısının 2022 yılı sonunda 200 kişiye çıkması hedefleniyor.

“Online Terapi Platformumuz NISS LLC’yi heyecanlandırdı”

Tappy Online Terapi kurucusu Koray Bilici, farklı bir yaklaşımla hazırladıkları platform ve aldıkları yatırım desteği için şunları söyledi: “Partnerimiz olarak gördüğümüz danışmanların geri dönüş ve önerileriyle platform üzerinde sürekli iyileştirme ve geliştirme çalışmaları yapıyoruz. Farklı psikoloji alanında çalışan uzmanların tek bir platform altında toplanmış olması danışanlara hem ücret hem de destek almak istedikleri konularla ilgili yardım almaları açısından kolaylık sağlıyor. Günümüzün en parlak konularından biri yenilenebilir enerji. NISS LLC enerji firması geleceğin bir diğer parlak sektörü olacağından emin olduğu internet (sağlık) platform dünyasına bu kez yatırımcı olarak katkıda bulundu. Firma, dijital ortamda sunduğumuz psikolojik destek platformumuzdan etkilenerek bu yatırımı gerçekleştirdi.”

Güncel İçerikler