Mobil vergi uygulaması Taxfix, 220 milyon dolar yatırım aldı

Berlin merkezli mobil vergi uygulaması Taxfix, 220 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Avrupa’da faaliyet gösteren Berlin merkezli mobil vergi uygulaması Taxfix, D Serisi finansman turunda 220 milyon dolar yatırım alarak 1 milyar doların üzerinde bir değerlemeye ulaştı. Teachers’ Venture Growth (TVG) tarafından yönetilen finansman turu, mevcut yatırımcılar Index Ventures, Valar Ventures, Creandum ve Redalpine‘ın katılımıyla gerçekleşti.

2016 yılında Mathis Büchi ve Lino Teuteberg (CPO) tarafından kurulan Taxfix, bugüne kadar toplam 330 milyon dolar yatırım aldı. Son beş yılda Taxfix, uygulaması aracılığıyla insanların vergilerini beyan etmesini erişilebilir ve basit hale getirmek amacıyla yeni bir mobil vergi beyannamesi kategorisi yarattı. Şirket, vergi durumunuzu kontrol etmek için ücretsiz uygulama kullanımı sunar. Daha sonrasında 39.99 euro karşılığında vergilerinizi bireysel olarak dosyalamanızı kolaylaştırır. Girişim, şu ana kadar Almanya, İspanya ve İtalya’dan oluşan üç mevcut pazarında uygulamasının milyonlarca indirilmesini sağladı. Ayrıca, mobil asistanını kullanarak formlarını dolduranlara 1 milyar doların üzerinde vergi iadesi gerçekleştirdi.

Taxfix, mevcut finansmanı Almanya, İspanya ve İtalya’daki mevcut faaliyetlerinin de ötesinde, yeni pazarlara açılmak için kullanmayı planlıyor. “Karmaşık” vergi beyannamelerini herkes için erişilebilir hale getirmeyi planlayan şirket, kullanıcıların uygulama veya web üzerinden vergi beyannamelerini hızlı ve kolay bir şekilde göndermelerine olanak tanır. Taxfix, bir vergi danışmanının yaptığı gibi, kullanıcılarına basit sorular sorarak vergilerini dosyalama sürecinde yol gösteren kolay bir çözüm sunar.

Taxfix, şu anda toplam kaç müşterisi olduğuna dair bir açıklama yapmadı. 2022 yılında 100 kişiyi daha işe alan Taxfix, ekip büyüklüğünü 500 kişinin üzerine çıkarmayı hedefliyor.

Güncel İçerikler