Hediye listesi oluşturma ve paylaşma platformu Givlon, 500 bin dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

Keiretsu Forum Türkiye melek yatırımcıları tarafından düğünler ve baby shower’lar için online hediye listesi oluşturma ve paylaşma platformu olan Givlon’a 500 bin dolar değerleme üzerinden yatırım yapıldı.

Şubat 2021’de kurulan ve 1 yılı aşkın süren geliştirme surecinin ardından bugünlerde lansman yapmaya hazırlanan Givlon; düğün, yeni ev ve bebek hediyeleri özelinde liste oluşturmayı ve paylaşmayı sağlayan yeni nesil bir platform olarak öne çıkıyor.

Ev ve bebek kategorilerinde Türkiye’nin seçkin markalarını bir araya getiren Givlon’a Keiretsu Forum Türkiye melek yatırımcıları tarafından 500 bin dolar değerleme üzerinden yatırım yapıldı.

Givlon Kurucu Ortakları Alev Tulga ve Murat Barışık, Givlon fikrinin kendi hediye alma deneyimlerinden ortaya çıktığını belirterek, “Evlilik, yeni bir ev kurma ve bebek bekleme dönemlerinde hiçbir ihtiyacınız atlanmasın, alınan hediyeler hem en doğru ve özel hediyeler olsun hem de uzun yıllar kullanılsın diye Givlon, öncelikle ihtiyaçlarınızı anlayıp size özel bir checklist hazırlıyor. Bu checklist’e göre Givlon listenizi kolayca oluşturup istediğiniz yakınlarınızla paylaşabiliyorsunuz. Organizasyonunuza katılıp katılmamalarından bağımsız olarak sizi bir hediye alarak kutlamak isteyen kişiler, evlerinden çıkmadan tam olarak istediğiniz hediyeyi size vermiş oluyor.” dedi.

Türkiye’de e-ticarette daha önce kullanılmamış olan ‘grup hediyesi’ özelliğinden bahseden Givlon kurucuları, “Evlilik hazırlığı yapan veya bebek bekleyen bir kullanıcı, bir ürünü ‘grup hediyesi’ olarak işaretlediğinde ona hediye almayı düşünen birkaç kişi toplam maliyeti bölüşerek ürünü satın alabiliyorlar. Dolayısıyla ‘grup hediyesi’ özelliği, istenen ürüne herkesin bütçesi oranında katkıda bulunmasına olanak sağlıyor. Hediye verilen kişi daha büyük ve ihtiyaç duyduğu ürünleri çekinmeden Givlon listesine ekleyebiliyor, hediyeyi satın alan kişiler de daha anlamlı ve kullanılacağından emin oldukları bir hediyeye bütçeleri oranında katkıda bulunmuş oluyor. Givlon, kullanıcıyı tanıyıp ihtiyaçlarını anlayarak ona özel bir checklist hazırlaması, hem düğün (yeni ev) hem bebek listelerini bir arada sunması ve grup hediyesi özelliği bakımından da bir ilki gerçekleştiriyor.’’

Aldıkları yatırıma da değinen Givlon kurucuları, “Henüz ürünümüz ortaya çıkmamışken Givlon’u bünyesindeki yatırımcılara tanıtan Keiretsu Forum’a ve Keiretsu Forum aracılığıyla tanıştığımız yatırımcımıza teşekkür ediyor, 500 bin dolar değerleme üzerinden aldığımız yatırımla kullanıcı deneyimini iyileştirmek, daha fazla insanın Givlon’dan haberdar olmasını sağlamak ve şu anda 40 olan partner marka sayımızı arttırmayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

Givlon, pazar yerleriyle aynı gelir modelinde çalışıyor. Ev kurma hazırlıkları yapan veya bebek bekleyen kişiler herhangi bir ücret ödemeden Givlon’da profillerini oluşturup onlara özel hazırlanan checklistlerine ulaşabiliyor, ihtiyaç duydukları ürünlere göre sayfalarını hazırlayıp yakınlarıyla paylaşabiliyorlar.

Güncel İçerikler