Asya ve Afrika’da güneş enerjisi ürünleri sağlayan Sun King, 260 milyon dolar yatırım aldı

2007 yılında Greenlight Planet adıyla kurulan Sun King, 260 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Afrika ve Asya’daki evler için güneş enerjisi ürünleri sağlayıcısı olan Sun King, D Serisi finansman turunda 260 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. BeyondNetZero liderliğindeki tur, Catalyst ve Arch Emerging Markets Partners katılımıyla gerçekleşti.

2007 yılında T. Patrick Walsh (CEO) ve Anish Thakkar tarafından Greenlight Planet olarak kurulan şirket, kısa bir süre sonra Sun King olarak yeniden markalaştı. Sun King, 1,8 milyar insanın hala güvenilir bir elektrik şebekesine erişiminin olmadığı Afrika ve Asya’da faaliyet gösteriyor. Bugüne kadar 40 ülkede 82 milyon insanın hayatına güç kattığını söyleyen şirket, 7 ülkede ayda 150.000 yeni müşteriye ulaşıyor. Şirketin güneş enerjisiyle çalışan sistemleri, cep telefonlarına, radyolara ve daha büyük ev aletlerine güç vermek için kullanılıyor.

Sun King tarafından paylaşılan bilgiye göre Kenya’da bugün her beş kişiden biri Sun King’i kullanıyor. Sun King ayrıca, Zambiya, Uganda, Tanzanya ve Nijerya’da da faaliyet gösteriyor. Nijerya’da ise şirketin kullanıcı tabanı yalnızca geçen yıl üç katına çıktı. Sun King’in kurucu ortağı Anish Thakkar, “Sun King, Afrika ve Asya’daki tüketicilere elektrik sağlama şeklimizde küresel bir dönüşüme öncülük ediyor” dedi.

Sun King, kullandıkça öde çözümlerini genişletmek ve buzdolapları gibi cihazlara güç sağlayabilen daha büyük kurulumlar sunmak için 100 milyon dolar kullanmayı planlıyor. Şirket, büyümesinin bir sonucu olarak, 22 milyon ton karbondioksit emisyonunu ortadan kaldırdığını ve tüketicilere 4,4 milyar dolarlık enerji tasarrufu sağladığını iddia ediyor.

Güncel İçerikler