Kitle fonlama platformu fonbulucu, 4.5 milyon TL yatırım aldı

Kitle fonlama platformu fonbulucu’nun çatı şirketi Global Kitle Fonlama Platformu A.Ş., Maqasid Gayrimenkul ve Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi A.Ş.’nin girişim sermayesi yatırım fonundan 4.5 milyon TL yatırım aldı.

Türkiye’nin Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) lisanslıyla faaliyete geçen ilk paya dayalı kitle fonlama platformu fonbulucu’nun çatı şirketi olan Global Kitle Fonlama Platformu A.Ş., ikinci turda; MaQasid Gayrimenkul ve Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi A.Ş.’nin girişim sermayesi yatırım fonundan 150 milyon değerleme üzerinden 4.5 milyon TL yatırım aldı.

Bugüne kadar 18 binden fazla üye, 11 binden fazla yatırımcı 1 milyar TL’ye yakın fonlama talebiyle toplamda 58 milyon TL yatırımın girişimlere ulaşmasına aracılık eden fonbulucu, büyümeye devam ediyor. Ayrıca şu bilgiyi vermek gerekirse, biz de egirişim olarak ilk yatırım turumuzu fonbulucu üzerinden kitle fonlama ile tamamladık.

Sermaye bazında 510 kat büyüme

fonbulucu Kurucusu ve CEO’su Hakan Yıldız: “fonbulucu, platform olarak henüz bir yılı doldurmadan ikinci defa büyük bir yatırım alıyoruz. Geçtiğimiz aylarda, 15 milyon TL yatırım almıştık. Bu defa aldığımız yatırımla beraber 2022 yılı içerisinde 19.5 milyon TL tutarında yatırım almak bizi çok mutlu ediyor. Özellikle bir GSYF’den bu yatırımı almak çok daha anlamlı bizim için. Son bir yılda inanılmaz hızla büyüyoruz. Geçtiğimiz yıl Mayıs ayında platformumuzda 300 Üye bile yokken, şu an neredeyse 20.000 üyeye ulaştık. Fon talebinde her ay neredeyse yüzde 100 büyüyoruz.

Ortalama yatırım ilk başladığımız günden bu güne yüzde 300 artış gösterdi ve topladığımız fon ise her ay bir önceki aya göre yüzde 20 ila yüzde 50 arasında artıyor. Bu inanılmaz hızlı bir büyüme. Her zaman geleceği düşünüyoruz. Bu nedenlede almış olduğumuz yatırımlar, sistemimizin desteklenmesi adına çok önemli rol oynuyor. 50.000 TL sermaye ile kurduğumuz şirketimizin sermayesi bu hafta 25.5 milyon TL olacak ve hissedarlarımıza yüzde 302 oranında bedelsiz pay dağıtacağız. Sermaye bazında 2 yıl içerisinde 510 kat büyüme göstermek bize gurur veriyor. 11 Mayıs 2022 ‘de yeni ofisimiz için bir açılış yapacağız. Çalışan kadromuzu yüzde 300 büyüterek 24 kişiye ulaştırdık. Kısa bir zamanda hem ülkemizde daha da büyüyeceğiz hem de global platformumuzu hayata geçireceğiz. Tüm ekosistemimize hayırlı olsun” dedi.

Yakın gelecekteki hedef: Turcorn

Maqasid Gayrimenkul ve Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Güder ise yaptıkları yatırım hakkında şu bilgileri verdi: “GSYF olarak kitle fonlama konusunda öncü bir rol üstlenen fonbulucu ’ya yaptığımız bu yatırımın ekosistemin daha fazla büyümesine katkı sağlayacağına inanıyoruz. fonbulucu ‘yu ülkemizin globale açılmış finteklerinden biri olarak görüyor ve yakın bir zaman içerisinde bir Turcorn olacağına inanıyoruz. Bu ssistemin gelişmesi bizim gibi fon yöneticileri için çok önemli. Tüm VC’lerimizi bu sistemde yatırıma çağırıyoruz” dedi.

Güncel İçerikler