Kiralabunu, 200 milyon TL değerleme üzerinden 24 milyon TL yatırım aldı

Türkiye’nin tüketici elektroniği kiralama platformu Kiralabunu‘ya yeni yatırım geldi. Kiralamayı satın almaya alternatif olarak Türkiye’ye sunan şirket, geçtiğimiz yılın sonunda aldığı erken aşama yatırımının ardından yeni bir yatırımla güçlenmeye ve büyümeye devam ediyor.

Telefondan robot süpürgeye, birçok elektronik ürünü satın almak yerine kiralama imkanı tanıyarak, paylaşım ekonomisi temelli bir platformu tüketicilerle buluşturan Kiralabunu, 200 milyon TL değerleme üzerinden yüzde 12 hisse satışı ile ikinci yatırımını aldı.

Kiralabu’nun 1 yıl içerisindeki ikinci yatırımı, demir çelik sektöründe faaliyet gösteren bir melek yatırımcıdan geldi. Geçtiğimiz yıl aralık ayında aldığı erken aşama yatırımla değeri 7,5 milyar dolara ulaşan girişim, 5 ay geçmeden değerlemesini ikiye katladı.

Kiralabunu Kurucu Ortağı Simon Sinan Ventura, “Aldığımız yatırımlar hızla ilerlememiz ve büyümemiz için oldukça önemli bir motivasyon” dedi. Şirket yeni yatırımlarla yeni ürün gamlarına girmeyi ve kurumsal kiralama ağını genişletmeyi hedefliyor. Ventura, “Yeni yatırımla birlikte hem yeni kategoriler açmayı hem de 2022 sonuna kadar 30.000 yeni kullanıcıya daha erişmeyi hedefliyoruz” diyerek, büyük şehirlerde kiralabunu.com servis yetkilileri konumlandırma planlarının da altını çizdi.

Ventura, “Kurumsal kiralama ağımızı güçlendirmeye odaklandığımız kadar, bireysel tarafta da yenilikçi hizmet ve ürünler sunmayı hedefliyoruz. Çok yakında kiralamini.com‘u da devreye alarak elektroniğin yanı sıra anne-bebek kategorisinde de derinleşeceğiz. Bunu farklı segmentler de takip edecek. Kuruluşumuzdan bu yana olduğu gibi, bundan sonra da yurt çapında büyümenin itici gücü olacak marka imajımızı destekleyeceğiz. Kiralabunu artık sadece online değil, offline mecralarda da karşınıza çıkacak” ifadelerine yer verdi.

Satın almak yerine kiralamayı bir alternatif olarak sunan kiralabunu, her yıl tüm sektörlerin üzerinde bir büyüme kaydeden tüketici elektroniği kiralama sektörünün Türkiye’deki önemli temsilcileri arasında yer alıyor. Yeni jenerasyonların tüketim alışkanlıklarının değişmesi ve çevre bilincinin artması ile teknolojik ürünlerin hızla yenilenmesi kiralabunu.com için itici güçlerden bazılarını oluşturuyor.

Güncel İçerikler