Tesla, 2024 yılına kadar robot taksilerini piyasaya sürebilir

Elektrikli otomobil ve otonom sürüş teknolojisi geliştiren Tesla, 2024 yılına kadar robot taksilerini piyasaya sürmeyi hedefliyor.

Tesla CEO’su Elon Musk, çarşamba günü Tesla’nın 2022 ilk çeyrek kazanç raporu sırasında Tesla’nın robot taksi geliştirme planıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Musk, Tesla’nın robot taksilerini 2024 yılına kadar piyasaya sürmek istediklerini belirtti.

2022 yılının ilk çeyreği için finansal sonuçlarını paylaşan Tesla, önümüzdeki iki yıl içinde sürücüsüz robot taksileriyle karşımıza çıkabilir. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Elon Musk, “2024’te seri üretime ulaşmayı hedeflediğimiz bu alanın çok güçlü bir ürün olabileceğini düşünüyorum” sözlerine yer verdi. Musk, “Bence robotaksi Tesla’nın büyümesinin büyük bir itici gücü olacak” diye ekledi.

Tesla, bu ayın başlarında fabrikasını Teksas, Austin’e resmi olarak taşıdı. Bu fabrikanın açılışında Musk, bugün gelirinin büyük kısmını oluşturan binek otomobil işinden ayrılan farklı ürünleri ana hatlarıyla açıkladı. Bu ürünler arasında karşımıza çıkan Tesla’nın robotu Optimus, Musk’ın açıklamasına göre şirketin otomobil ve otonom sürüş teknolojisinden daha değerli olacak. Tesla’nın odaklanacağı diğer bir ürün ise robot taksi yakın gelecekte seri üretime geçmesi öngörülen robot taksiler.

Robot taksi alanında Tesla’nın pek çok üretici ile ciddi bir rekabet içinde olacağını söylemek mümkün. Alphabet’in otonom sürüş teknolojisi birimi Waymo ve GM’nin sürücüsüz araç üreticisi Cruise bu rakipler arasında karşımıza çıkıyor. Geçtiğimiz ay, Kaliforniya Kamu Hizmetleri’nin Cruise ve Waymo araçlarının trafikte faaliyet göstermesine izin vermişti. Tesla’nın diğer rakipleri arasında Argo AI, Aurora, Motional ve Zoox da yer alıyor.

Güncel İçerikler