Netflix, abone kaybının önüne geçmek için reklam destekli abonelik planları tanıtmaya hazırlanıyor

İlk çeyrekte 200.000 abone kaybı yaşayan ve gelir artışı önemli ölçüde yavaşlayan Netflix, kullanıcılarına daha uygun fiyatlı ve reklam destekli abonelik planları tanıtmaya hazırlanıyor.

Dünyanın en büyük dijital yayın platformu Netflix, hesabını paylaşan kullanıcılarını engellemek için yeni bir ödeme planı üzerinde çalıştığı haberiyle geçtiğimiz ay gündemimizdeydi. Bu gelişme ile birlikte Netflix, aynı evde oturmadığı halde Netflix aboneliğini ortak kullanan aboneleri hedef almıştı. Test aşamasında olan özellik, standart ve premium plan müşterilerinin, ek bir aylık ücret karşılığında, birlikte yaşamadıkları iki kişiye kadar hesap eklemesine olanak sağlıyor. Özellik kapsamında Netflix, Şili, Kosta Rika ve Peru’daki kullanıcılarından bu hizmet için ek ücret alıyor.

Şirket, salı günü yaptığı açıklama ise Netflix’in abone kaybıyla karşı karşıya kaldığını gözler önüne seriyor. Şirketin eş genel müdürü Reed Hastings kazanç bildirisinde, ilk çeyrekte 200.000 abone kaybı olduğunu belirtti. Netflix, bu kaybın önüne geçebilmek için kullanıcılarına daha uygun fiyatlarla daha fazla seçenek sunmaya hazırlanıyor. Bu doğrultuda ilerleyen Netflix, önümüzdeki bir veya iki yıl içinde daha uygun fiyatlı, reklam destekli abonelik planı sunmaya hazırlandığını açıkladı.

Bu gelişme Netlix’in sunduğu hizmet açısından oldukça önemli. Zira şirket, bugüne kadar platformuna reklam getirme fikrini her daim reddetmişti. Hastings, reklam modelinin yeterince olgunlaştığını kabul ederek Hulu ve Disney gibi rakipleri için reklam modelinin başarılı olduğunun kanıtladığını ekledi. Bu iki abonelik planı kapsamında reklam görmeye tahammülü olan ve daha düşük fiyat ödemek isteyen kullanıcılar bu abonelikten yararlanabilecek. Reklam görmek istemeyen müşterilere reklamsız planlar sunulmaya devam edecek.

Şirketin geliri %10 artarak 7.8 milyar dolara yükseldi, ancak Wall Street’in 7.9 milyar dolarlık beklentilerinin gerisinde kaldı. Netflix, gelir artışının önemli ölçüde yavaşladığını kabul etti.

Güncel İçerikler