Netflix, hesap şifrelerini paylaşan kullanıcıları engellemek için bir yeni bir ödeme planı üzerinde çalışıyor

Netflix, hesaplarını başkalarıyla paylaşan hesapları engellemek için yeni bir formül üzerinde çalışıyor. Şimdilik test aşamasında olan uygulama, 3 ülkede denenecek.

Netflix, yakında kullanıcıların hesap şifrelerini başkalarıyla paylaşmasını engellemek üzere bir test başlatacak. Netflix, geçen Çarşamba günü yayınladığı bir blog yazısında, “Birlikte yaşayan kişilerin Netflix hesaplarını paylaşmalarını, Standart ve Premium planlarımızda ayrı profiller ve çoklu yayınlar gibi özelliklerle her zaman kolaylaştırdık” dedi. “Bunlar son derece popüler olsa da, Netflix’in ne zaman ve nasıl paylaşılabileceği konusunda kafa karışıklığı yarattı. Sonuç olarak, hesaplar haneler arasında paylaşılıyor ve bu da üyelerimiz için yeni harika dizilere ve filmlere yatırım yapma şansımızı etkiliyor.”

Test önümüzdeki birkaç hafta içinde Şili, Kosta Rika ve Peru ülkelerinde başlayacak. Şirket daha sonra bu önlemi diğer ülkelere getirip getirmeyeceğine karar verecek. Netflix test yoluyla, standart ve premium plan müşterilerinin, ek bir aylık ücret karşılığında, birlikte yaşamadıkları iki kişiye kadar hesap eklemesine olanak sağlayacak. Bu “ekstra üyelerin” kendi profilleri, kişiselleştirilmiş önerileri, oturum açma bilgileri ve şifreleri olacak. Netflix, normal hesapların, ekstra hesaplardan daha ucuza geleceğini de belirtti. Yani ekstra hesap açmak yerine sıfırdan üyelik almak daha ucuza denk gelecek.

Netflix ayrıca temel, standart ve premium plan müşterilerinin hesaplarını paylaşan kişilerin profil bilgilerini yeni bir hesaba veya ekstra üye hesabına aktarmalarına izin verecek. Aktarılan hesapların verileri ise silinmeyecek.

Netflix, kullanıcı sözleşmesinde parola paylaşımının yasak olduğunu belirtiyor. Ancak yıllardır bu politikanın uygulanmasında gevşek davranıyordu. Şirket 2016 yılında, kullanıcıların şifrelerini satmadıkları sürece paylaşmalarının sorun olmadığını bile söylemişti. Ancak günümüzde daha sıkı önlemler gelmeye başlıyor.

Geçen yıl şirket, bir başkasının hesabı üzerinden Netflix kullanan kullanıcılar için bir test yapmıştı. Kullanıcılar, “Bu hesabın sahibiyle yaşamıyorsanız, izlemeye devam etmek için kendi hesabınızın olması gerekir” yazan bir yazıyla karşılaştılar. Daha sonra kullanıcılardan hesabı doğrulamaları ya da kendi Netflix denemelerini başlatmaları istendi.

Güncel İçerikler