Yerli oyun içi reklamcılık şirketi Portuma, 20 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

Son dönemde adından sıklıkla söz ettiren oyun içi reklamcılık şirketi Portuma, yeni yatırım haberini paylaştı! Reklamverenler ile oyun geliştiricileri aynı platformda buluşturan şirket, AdsYield’ten 20 milyon dolar değerleme ile stratejik yatırım aldığını duyurdu.

Portuma, Trakya Teknopark bünyesinde geliştirilen ve dünya oyun piyasasındaki tüm oyunların reklam alanlarını kiralayabilen ilk platform olma özelliğini taşıyor. Bu projede oyun sektörü ilk kez reklam sektörü ile aynı ekosistem içinde entegre oluyor. Oyun firmalarının oyun içi reklam alanlarının pazarlamasını sağlamak için kurulan Portuma, hem uluslararası hem de Türkiye pazarında bir ilki gerçekleştiriyor. Yeni oluşum ile Dünya’nın tüm oyun firmaları ekosisteme dahil olarak birçok reklam verenden reklam alabilme imkanı elde ediyor.

Portuma projesinin aynı zamanda Portoken adında kendi dijital para birimi de bulunuyor. Portoken satın alımı yapabilmek için Trust Wallet ya da matemask cüzdanına sahip olmanız gerekiyor. Alımlar şuan pancakeswap üzerinde listeleniyor. Coin Market Cap ve Gecko gibi Dünya’da yalnızca en değerli coinlerin işlem gördüğü mecralarda listeye alınan projenin tokenı ön satış ve çıkış rakamları ile büyük bir ivme yakalamış durumda.

Oyun sektöründe alternatif reklam verenler ile oyun firmalarını bir araya getirebilen inovaktif bir sistemin oluşturulması, kısa sürede hem yatırımcıları hem de oyun şirketlerini harekete geçirdi. Başarılı şirket son dönemde aldığı yatırımlar ve anlaşma sağlanan oyun şirketleri ile adından sıklıkla söz ettiriyor. Bugün paylaşılan bilgiye göre Portuma, AdsYield’ten 20 milyon dolar değerleme ile tohum yatırımı aldı.

AdsYield, programatik reklamcılıkta reklam havuzu yapan ve bu reklamları tüketiciye buluşturan bir şirket. Portuma projesi, alınan yeni yatırım ile birlikte bünyesini finansman olarak güçlendirirken, AdsYield ile anlaştığı oyun şirketlerine de anında global çapta milyonlarca reklamvereni buluşturma yetkinliği sağladı. Bu süreçte yatırım turunu ise SmartUp Partners yönetti.

Projenin ilk resmi partneri olan Axell Studio ile Portuma’nın test süreçleri tamamlandı. Axell Studio CEO’su Furkan Bastugan; “Back Street oyunu içerisinde yer alan portuma panellerine play watch and earn sistemi başarı ile entegre edildi. Çalışma sonrası retention değerleri %55 oranında artış sağladı.” dedi.

Gerçekleştirilen yeni tohum yatırım ile ilgili Portuma Kurucusu Ozan Emrah Ünal;
“Projemizin kısa sürede büyük bir rağbet görmesi ve hem markaların hem de oyun şirketlerinin Portuma’ya olan ilgisi bizleri mutlu ediyor. Portuma, reklam dünyasına yepyeni bir bakış açısı kazandırıyor diyebilirim. Dünya’da bu oluşumu sağlayan 4 şirket bulunuyor ancak Portuma, play watch and earn oyun entegre eden tek firma olarak dikkatleri üzerine çekiyor. Projemiz için yapılan yeni yatırım ile birlikte şuan ekibimizi daha da genişletiyoruz.” İfadelerine yer verdi.

Yatırım turu yönetimini gerçekleştiren SmartUp Partners Kurucu Ortağı Dağhan Alpman ise konu ile ilgili “Gelişen oyun ekosistemi içerisinde Portuma oldukça güçlü bir yere sahip. Bu nedenle proje için söz konusu yatırım, daha bir ilk diyebiliriz. Oyun geliştiricilerine sürdürülebilir gelir kaynağı sağlarken, reklam verenleri de yeni reklam alanlarıyla tanıştıran projenin unicorn seviyelere ulaşacağını ön görüyoruz.” Şeklinde konuştu.

Güncel İçerikler