İş sağlığı ve güvenliği platformu intenseye, çalışan sağlığı için yeni ergonomi modülünü duyurdu

intenseye; Müşteri Başarı Yöneticileri David Lemon ve Gabrielle Connolly'nin katılımıyla düzenlenen webinarda iş sağlığı ve güvenliğinin geleceğini değiştirecek yeni ergonomi modülünü tanıttı.

Yapay zekâ destekli yerli iş sağlığı ve güvenliği (ISG) platformu intenseye yeni ergonomi modülünü duyurdu.

İşyerlerinde yaralanma meydana gelmeden önce ergonomi risklerini belirlemeye yardımcı olan modül, 3D modeller oluşturarak birden fazla kişinin vücut mekaniğini analiz ediyor ve risk altındaki birden fazla çalışanı aynı anda tespit edebiliyor.

Tesislerdeki ergonomik riskler hakkında gerçek zamanlı videoları işleyen yeni ergonomi modülü, bir yapay zekâ (AI) algoritması tarafından vücut mekaniği ve hareketleri 3D modellerle analiz ediyor. İş sağlığı ve güvenliğinde devrim yaratacak bu yeni araç, vücut hareketlerini otomatik olarak analiz etmek için yapay zekâ kullanırken çalışanların mahremiyetlerini de koruyor ve tüm kişisel veriler kaydedilmeden anonim olarak işleniyor.

intenseye Müşteri Başarı Yöneticisi David Lemon yaptığı açıklamada, “intenseye yapay zekâ kullanarak sürekli nicel izleme yapıyor ve böylelikle daha veri odaklı ve kapsamlı bir yaklaşım geliştirebiliyor. İSG stratejilerine rehberlik edecek şekilde gerçek zamanlı olarak izleme ve ayarlama yapmamız, nicel metrikleri kullanma becerimiz hem verimlilik hem de iş güvenliği sağlıyor. Intenseye ergonomi modülü, vücutta en yüksek gerilmenin nerede, hangi sıklıkta ve ne zaman meydana geldiğini görmeyi inanılmaz derecede kolaylaştıran sonuçlar sunuyor.” dedi.

intenseye’ın Müşteri Başarı Yöneticilerinden Gabrielle Connolly ise şunları söyledi: “intenseye olarak, sahadaki ergonomik performansın tarafsız, nicel değerlendirmelerini yapabilen bir yazılım tasarlamayı hedefledik. Bilgisayarla görme imkânı sunan yazılımımızı Tüm Vücut Değerlendirme (REBA) ve Hızlı Üst Uzuv Değerlendirmesi (RULA) metodolojilerinden ilham alarak geliştirdik. Bilgisayarla görüş yazılımımız bu hesaplama yöntemlerini kullanarak vücutta 21 nokta tanımlıyor; çeşitli görevleri tamamlayarak birden fazla kişiyi takip ediyor ve ergonomik performanslarını değerlendiriyor.”

İş sağlığı ve güvenliğinin geleceği

intenseye platformunun ergonomi modülü insanların yaptığı değerlendirmeden çok daha fazlasını sunuyor. Modül, vardiyalardaki riski belirlemek için tüm eylemler üzerinde bir değerlendirme yapıyor ve böylelikle çalışanın ergonomi riskine ilişkin gerçek anlamda bütünsel bir görüş sağlıyor. Tüm iş vardiyasının anlaşılması, yönetimin herhangi bir güvenlik veya sağlık sorunu ortaya çıkmadan önce durumu düzeltmek için çözümleri hızla uygulamasına olanak tanıyor. Daha önceki ergonomi analizlerinde teknoloji kullanımı kısıtlı iken intenseye’ın teknolojisi İSG uzmanlarının hayatını kolaylaştırıyor. Eski sistemlerde bir kişi tek bir çalışanın gözle analizini yaparken diğer çalışanların riskli pozlarını kaçırabiliyordu. Fakat intenseye teknolojisi, birden fazla kamerayla entegre olarak aynı anda birden fazla kişinin riskli ergonomi pozlarını tespit edebiliyor. Bu sayede sakatlanmaların da önüne geçilebiliyor. intenseye’ın teknolojisi ile tüm bu riskler, çalışanın gizliliği korunarak engelleniyor. Çalışanların mahremiyeti gözetilerek sık yapılan duruş bozuklukları konusunda İSG uzmanları bilgilendiriliyor ve İSG kültürü tesislerde yaygınlaştırılıyor.

Güncel İçerikler