Yerli oyun stüdyosu Gleam Games, Ludus Ventures liderliğinde 1 milyon dolar yatırım aldı

Gleam Games, Ludus Ventures liderliğinde, Fatih ve Fırat İşbecer’in de yer aldığı 1 Milyon Dolar’lık köprü yatırım turunu tamamladı.

Geçtiğimiz aylarda ilk oyunları Fruit Match’i yayınladığını duyuran yerli oyun girişimi Gleam Games, liderliğini Ludus Ventures‘ın üstlendiği kprü turda, Fatih İşbecer ve Fırat İşbecer’in de katılımıyla 1 milyon dolar köprü yatırım aldı.

İstanbul merkezli Gleam Games, Eser Yoğurtçu, Berkay Bekil ve Furkan Bekil tarafından 2020 yılında kuruldu. Bu yatırım turu ile oyunlarının global pazarlama stratejisini desteklemeyi hedefleyen Gleam Games, Aralık ayından bu yana, Fruit Match – Sweet Journey’nin global pazarlama çalışmalarını tamamlayarak oyun içeriklerini 4 kat artırdı. Buna ek olarak Gleam Games, 23 kişi olan ekibini yıl sonuna kadar 35 kişiye çıkarmayı planlıyor.

Gleam Games mobil oyun sektöründe sadece oyunlarıyla değil, geliştirdikleri Marcus adlı bulut tabanlı LiveOps yazılım teknolojisi ile oyun geliştirme sürecinde de fark yaratmayı hedefliyor.

Gleam Games CEO’su Eser Yoğurtçu yeni tamamladıkları tur ile ilgili, “Global oyun sektörü odağı ve deneyimiyle öne çıkan başarılı bir VC olan Ludus ile ilerlediğimiz için çok heyecanlıyız. Fonlamanın yanında deneyimlerimizin de bir araya gelmesiyle, oyunumuzun büyüme stratejisinde önemli bir avantaj yakalayacağımıza inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Gleam Games’in bir parçası olmaktan çok mutlu olduğunu belirten Ludus Ventures Yönetici Ortağı İsmet Gökşen, “Uzun zamandır takip ettiğimiz, ürünlerine inandığımız bir ekip. Bizden aldıkları yatırım ile hedeflerine daha kısa bir sürede ulaşmalarını umuyoruz. Bizim için bu senenin en başarılı yatırımlarından biri olduğuna eminiz” dedi.

Güncel İçerikler