Bağımlılık tedavisine odaklanan Eleanor Health, 50 milyon dolar yatırım aldı

Yüz yüze ve sanal tedaviler ile bağımlılık tedavisine odaklanan ABD merkezli Eleanor Health, C Serisi finansman turunda 50 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. 

Aşırı doz uyuşturucudan gerçekleşen ölümler son yirmi yılda önemli bir artış gösteriyor. Özellikle COVID-19 salgını sırasında madde kullanım bozuklukları sebebiyle gerçekleşen ölümlerin sayısının arttığı belirtiliyor. Yine bu dönemde ruh sağlığı ve hastalıklarına odaklanan girişimler, dijital sağlık yatırımcıları için popüler bir yatırım alanı olmayı başardı.

Bu alanda faaliyet göstererek bağımlılık tedavisine odaklanan Eleanor Health, yaptığı açıklamada, C Serisi finansman turunda 50 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Seri C yatırım turu, General Catalyst liderliğinde gerçekleşti. Tura katılan diğer isimler arasında Warburg Pincus, Town Hall Ventures, Northpond Ventures ve Rethink Impact yer alıyor.

ABD merkezli Eleanor Health, madde kullanım bozuklukları için yüz yüze ve sanal tedaviler sunuyor. Girişim, psikiyatri, terapi ve ilaç destekli tedavilere odaklanıyor. Eleanor Health, şu anda Louisiana, Massachusetts, New Jersey, Kuzey Karolina, Ohio ve Washington eyaletlerinde faaliyet gösteriyor.

Eleanor Health CEO’su ve kurucu ortağı Corbin Petro yaptığı açıklamada, ruh sağlığı ve bağımlılık sorununun en büyük sağlık krizlerinin başında yer aldığına dikkat çekti. Petro, bakım kalitesi ve maliyet sorunları nedeniyle madde kullanım bozukluğuna sahip olan 10 kişiden yalnızca birinin tedavi görebildiğini ekledi. Petro, Eleanor Health’in nüfus ve değer temelli modelinin bu engeller nedeniyle asla bakım alamayabilecek olan her 10 kişiden 9’u için tasarlandığını belirtiyor.

50 milyon dolarlık finansman turu haberi, şirketin B Serisi turda 20 milyon dolar yatırım aldığını duyurmasından yaklaşık bir yıl sonra geldi. Eleanor Health, mevcut finansmanı Teksas da dahil olmak üzere yeni pazarlara açılmak amacıyla kullanmayı planlıyor.

Güncel İçerikler