Teknolojik ürünlerin abonelik yoluyla kiralanmasını sağlayan Grover, 330 milyon dolar yatırım aldı

Teknolojik ürünlerin kiralanmasını sağlayarak bu ürünlere erişimi kolaylaştıran Grover, 330 milyon dolar yatırım aldı. Şirket, ekibine 100 kişi daha eklemeyi planlıyor.

Teknoloji ürünlerinin abonelik yoluyla kiralanmasına olanak tanıyan Grover, C Serisi finansman turunda 330 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. 220 milyon doları borç finansmanı olan yatırımın, 110 milyon doları öz sermaye olarak elde edildi.

Energy Impact Partners liderliğindeki Seri C finansman turu, Co-Investor Partners, Korelya Capital, Viola Fintech ve Assurant katılımıyla gerçekleşti. Mevcut finansman, girişimin değerlendirmesini 1 milyar dolar seviyesine çıkardı.

ABD’de kurulan Almanya doğumlu girişim, pazarda bir ilk olarak hızlı büyümesini sürdürüyor. Şirket, sunduğu teklifin teknolojiyi kullanmanın ekonomik ve sürdürülebilir yollarına yönelik artan tüketici talebinden kaynaklandığını belirtiyor. “Ortak hedefimiz tüketici teknolojisine erişimi basitleştirmek ve dünyanın her yerindeki insanlar için teknoloji açığını kapatmaktır” diyen Grover kurucu ortağı ve CEO’su Michael Cassau, Grover’in teknolojiyi sunma şeklinin dünya çapında büyük bir değişim yaratacağına dikkat çekti.

Grover aracılığıyla sunulan ürünler, kullanım ömürlerinin sonuna gelene kadar iade edilir, yenilenir ve yeniden döngüye katılır. Ortalama bir ürün, birkaç yıl içinde en az dört farklı kullanıcıya ulaştırılıyor. Şirket, şu anda 500.000’den fazla ürüne ev sahipliği yapıyor.

Son yatırım, Grover’in tüketici teknolojisine erişimi kolaylaştırmasına ve döngüsel ekonomiyi yeni ülkelere yayma planını hızlandırmasına yardımcı olacak. Almanya, Avusturya, İspanya, Hollanda ve ABD’de faaliyet gösteren Grover, yeni pazarlara giriş yaparak abone sayısını artırmayı planlıyor. 2021’de Miami’de bir üs açan şirket, önümüzdeki günlerde öncelikli olarak ekibine 100 kişi daha eklemeyi hedefliyor. Şu anda 450 kişilik bir ekiple hizmet veren girişim, aktif 250.000 kullanıcıya ulaşıyor.

Güncel İçerikler