Eken ve biçen tarım emekçilerini buluşturan platform Ne Ekersen’in hikayesi

Zorlu Holding’in kurum içi girişimcilik programı Parlak Bi Fikir’e seçilen girişimlerden Ne Ekersen, takımı çiftçi ailelerden geliyor. Aileleri tarım sektöründe üretim yaparken birebir sorunlar yaşadı. Tarım üreticileri, verimliliklerini artırabilmek için gerekli teknolojik bilgiye kolay erişemiyor. Bu bilgiye erişim, iş kurma ve geliştirme, işçi bulma, makine hizmeti alma gibi konularda bir iş ortağına ihtiyaç duyuyorlar.

Günümüzde teknolojik gelişmelerin hız kazanmasıyla bu ihtiyaç daha da gün yüzüne çıkmış durumda ve verimli üretim yapmak rekabette oldukça önemli. Diğer yandan tarım teknolojisi geliştiren şirketler de çiftçilere kolaylıkla ulaşamıyor ve sundukları akıllı tarım teknolojilerinin yaygınlaşmamasından şikâyetçiler. Tarım üreticileri ile teknoloji geliştiriciler arasında görünmez bir uçurum var.

Emre Taşkıran, Gökay Sert ve Vestel Ventures tarafından kurulan Ne Ekersen; tarım üreticileri, teknoloji geliştiricileri ve hizmet sağlayıcıları ortak bir platformda buluşturuyor.

Tarım üreticisinin ihtiyaç duyduğu teknolojiyi sağlayan ve üreticiye 7 gün 24 saat bilgiye erişim imkânı sunan bir iş ortağı oluyor. “Ne Ekersen” ile üretici her türlü tarımsal hizmete kolaylıkla ulaşabiliyor.

Ne Ekersen’in hikayesi

Güncel İçerikler