Meta, yeni sanal para birimi için araştırmalar yapıyor

Meta, şirket için yeni bir sanal para birimi çıkarmak üzere çalışmalar yapıyor. Ancak bu para biriminin bir kripto para olmayacağı yönünde söylentiler var.

Meta, yeni bir Financial Times raporuna göre şirket hala finans ürünleri için araştırma yapıyor. Üretilmesi planlanan sanal para biriminin adının ise “Zuck Bucks” olacağı söyleniyor.

Tahminler, adını Zuckerberg’den esinlenen sanal para biriminin kripto para olmayacağı yönünde. Daha çok şirkete bağlı merkezi bir para birimi olacak ve değeri şirket kurallarına göre belirlenecek.

Şirket ayrıca Facebook’ta NFT’ler yayınlamaya ve paylaşmaya çalıştığı için Meta, blok zinciri ürünlerinden tamamen uzaklaşmış sayılmaz. Financial Times, şirketin Mayıs ayı ortasında tam da bunu yapmak için bir pilot uygulama başlatmayı planladığını söylüyor. Kısa bir süre sonra Meta’nın “NFT sahipliğine dayalı Facebook gruplarının üyeliğine ve NFT’leri basmak için bir başkasına” izin vermek gibi bazı özellikleri test edeceği düşünülüyor. Financial Times daha önce Ocak ayında Meta’nın Facebook ve Instagram için NFT planlarından bazılarını bildirmişti ve Zuckerberg Mart ayında NFT’lerin Instagram‘a geleceğini duyurmuştu.

Buna ek olarak Meta, Financial Times raporlarına göre örneğin Facebook gruplarına anlamlı katkılar sunan üyeler için ödül olarak verilebilecek “sosyal token” (social tokens) veya “itibar tokenı” (reputation tokens) gibi ürünleri araştırıyor. Şirket ayrıca görünüşe göre küçük işletme kredileri gibi geleneksel finansal hizmetleri de araştırıyor.

Meta sözcüsü Lauren Dickson, The Verge‘e yaptığı açıklamada, “Bugün paylaşacak güncellememiz yok” dedi. “İnsanlar, işletmeler ve içerik oluşturucular için sürekli olarak yeni ürün yeniliklerini değerlendiriyoruz. Bir şirket olarak, meta veri tabanı oluşturmaya odaklandık ve bu, ödemelerin ve finansal hizmetlerin nasıl görünebileceğini de içeriyor.”

Güncel İçerikler