Markaların pazar yerlerindeki görünürlüğünü sağlayan Productsup, 70 milyon dolar yatırım aldı

Ayda 2 trilyondan fazla ürünü işleyen Productsup, 70 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Üründen tüketiciye (P2C) platformu sunan Berlin merkezli Productsup, B Serisi finansman turunda 70 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Yatırım turu, Bregal Milestone liderliğinde ve Productsup’ın mevcut yatırımcısı Nordwind Capital‘ın katılımıyla gerçekleşti.

Günümüzde şirketler, markalarını ve ürünlerini farklı pazarlardaki müşterilerine ulaştırmak için sayısız kanal ve platformdan yararlanıyor. Birden fazla ülkede birden fazla markasıyla faaliyet gösteren büyük şirketler için ise bu süreç oldukça zorlu olabiliyor. Şirketler, her bölgedeki müşterilerine pazar yerlerinden ve sosyal medya platformlarından ulaşmak için olağanüstü bir çaba sarf ediyor.

2010 yılında kurulan ve merkezi Berlin’de bulunan Productsup, markalar, perakendeciler ve hizmet sağlayıcılar için çok kanallı pazar yerlerindeki zorlukları ortadan kaldırmayı hedefler. Productsup’ın P2C platformu, ürün verilerinin 360 derecelik bir görünümünü sunarak pazarlama ve satış kanallarında gerekli iyileştirmeleri yapar. Şirket, markaların tüm kanallarındaki verilerinin eksiksiz görünmesini sağlar. Aynı zamanda, gerçek zamanlı olarak güncellemeleri gerçekleştirerek ürün deneyimini kolayca yönetmelerine olanak tanır.

Ayda 2 trilyondan fazla ürünü işleyen Productsup, 2500’den fazla kanala ulaşabileceğini iddia ediyor. Şirket, aralarında IKEA, Sephora, Beiersdorf, Redbubble ve ALDI gibi isimlerin yer aldığı 900’den fazla küresel marka, perakendeci, pazar yeri ve hizmet sağlayıcı ile çalışıyor. Productsup, bu şirketlerin ürünlerini pazara sunma süresini kısaltmalarına yardımcı olarak markaların müşterilerden daha yüksek geri dönüş oranı almalarını sağlıyor. Finansal kazanımlarının yanı sıra şirket çalışan sayısını 150’den 300’e çıkarmayı başardı. Mevcut finansman, Productsup’ın ürün geliştirmesini daha da ilerletmesine ve satın alma fırsatlarını değerlendirmesine olanak tanıyacak.

Güncel İçerikler