Sağlıklı yaşam için ses dosyaları oluşturan Endel, 15 milyon dolar yatırım aldı

İnsanların rahatlamasına, odaklanmasına ve daha iyi uyumasına yardımcı olan Endel, 15 milyon dolar yatırım aldı.

Berlin merkezli sağlıklı yaşam şirketi Endel, B Serisi finansman turunda 15 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Yatırım turu, Waverley Capital ve True Ventures liderliğinde gerçekleşti.

2018 yılında kurulan Endel, uygulaması ile insanların rahatlamasına, odaklanmasına ve daha iyi uyumasına yardımcı olmak için tasarlanmış ses dosyaları sunuyor. Aylık 1 milyondan fazla aktif kullanıcıya ulaşan girişim, aylık 1,5 milyon saatten fazla dinleniyor. Endel’in ödüllü ve patentli teknolojisi, kullanıcının hareketinden, günün saatinden, hava durumundan, kalp atış hızından, kullanıcının konumundan ve diğer faktörlerden veri alıyor. Ardından, gerçek zamanlı olarak değişikliklere uyum sağlayan ses dosyaları oluşturmak için yapay zeka teknolojisinden yararlanıyor.

Endel, verimliliğinin bilimsel olarak kanıtlandığını öne sürüyor. Bir araştırmaya göre düzenli kullanıldığında Endel, kullanıcının odağını 7 kat artırırken, stres seviyesini ise 3,6 kat azaltır. Endel’in uygulaması, iOS, Android, Apple Watch, Amazon Alexa ve Apple TV’den erişilebilir. Lansmanından bu yana şirket, Grimes, James Blake, Alan Watts ve Miguel dahil olmak üzere çok sayıda sanatçıyla ortaklık kurdu.

Endel, 2020’de Yılın Apple Watch Uygulaması ödülüne layık görüldü. Yakın zamanda ise, Google Play 2021’in En İyi Uygulaması ödülünü aldı. Yumuşak seslerle sizi derin uykuya sokan uyku modu, 12 milyon saatten fazla dinlenerek Endel’in en popüler ses modu olarak karşımıza çıkıyor. “Anksiyete ve depresyon oranları tüm zamanların en yüksek seviyesinde” diyen Endel CEO’su ve kurucu ortağı Oleg Stavitsky, ses dosyalarının ruh sağlığı sorunlarıyla başa çıkma gücüne inandıklarını dile getiriyor. Girişim, konsantrasyonu artırmak için “çalışma” modu ile yürüyüş ve koşu sırasında performansınızı artıracak “hareket” moduna sahip.

Güncel İçerikler