UPS, Afrika’daki teslimat ağını genişletmek için Jumia ile ortaklık kuruyor

UPS, Afrika'daki ağını genişletmek için Nijeryalı Jumia ile ortaklık kuracak. Şirket sonrasında Afrika'daki diğer ülkelere de yayılmayı planlıyor.

Küresel lojistik ve paket teslimat şirketi UPS, e-ticaret firmasının “last-mile” teslimat altyapısına erişim sağlayan yeni bir ortaklığın ardından, Afrika kıtasındaki erişimini artırmak için Jumia‘nın ağından yararlanacak.

Bu anlaşma, UPS müşterilerinin Jumia’nın Kenya, Fas ve Nijerya’daki istasyonlarından dünyanın dört bir yanına göndermek üzere kargolarını alıp bırakabileceği anlamına geliyor. UPS ortaklığı Gana ve Fildişi Sahili’ne, daha sonra da Afrika’daki diğer pazarlarına (Cezayir, Senegal, Tunus, Uganda ve Güney Afrika) genişletmek için planlar yapıyor.

2015’de kurulan Jumia’nın pazarı, tescilli lojistik şirketi Jumia Logistics ve dijital ödeme ve fintech platformu JumiaPay tarafından destekleniyor. Jumia Logistics, milyonlarca paketin sorunsuz teslimatını sağlarken JumiaPay, çevrimiçi ödemeleri ve çok çeşitli dijital ve finansal hizmetlerin dağıtımını kolaylaştırıyor.

Jumia Lojistik kıdemli başkan yardımcısı Apoorva Kumar, “Bugün, diğer işletmelere lojistik platformumuza erişim sağlayarak altyapı zorluklarının üstesinden gelmelerine yardımcı oluyoruz. Küresel bir lojistik lideri olan UPS ile Afrika’da onlara last-mile çözümleri sunmak için ortaklık kurma fırsatından oldukça memnunuz. Bunu, lojistik platformumuzun gücünün doğrulaması ve hizmetlerimizi daha da geliştirmek ve Afrika’da birinci sınıf bir lojistik işi kurmak için çabalarımızı ikiye katlamak için bir teşvik olarak görüyoruz” dedi.

Jumia, lojistik pazarında, last-mile teslimatı için çoğu küçük lojistik firması olan yaklaşık 600 ortakla beraber çalışıyor. E-ticaret firmasının Afrika’daki 11 pazarına yayılmış 3.000 toplama istasyonu var ve bunların tümü gelişmiş bir teknolojiyle destekleniyor.

Güncel İçerikler