21 girişimin yer aldığı Microsoft GrowthX Accelerator programına seçilen 7 yerli girişim

Microsoft'un MEA bölgesindeki girişimleri desteklemek için hayata geçirdiği Microsoft GrowthX Accelerator programına 7'si yerli olmak üzere 21 girişim seçildi.

Microsoft’un MEA Bölgesi’nde faaliyet gösteren start-up’ları teknoloji, pazar erişimi ve mentorluk alanında güçlendirmek amacıyla Abu Dhabi Yatırım Ofisi (ADIO) ile hayata geçirdiği GrowthX Accelerator programını sizlerle paylaşmıştık ve bu programın yeni dönemi 21 girişimin katılımıyla başladı.

ADIO ile Microsoft arasındaki stratejik ortaklığın bir parçası olan ve ikinci yılına giren program, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi’nde faaliyet gösteren teknoloji girişimleri ile kurumsal şirketleri birlikte çalışarak problemleri çözmek üzere bir araya getiriyor.

Aralarında 7’si yerli olmak toplam 21 girişimin seçildiği Microsoft for Startups’ın Kurumsal Uyumluluk Partnerleri olan DHL, Etisalat, EY, Koç Holding, Lulu Hypermarket ve PwC ile birlikte çalışma şansına sahip olacak.

3 ay süren GrowthX Accelerator programının hem katılan girişimlere hem de program ortaklarına büyük değer kattığını ifade eden Microsoft Türkiye Pazarlama ve Operasyonlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Münir Kundakçı “Bu program kapsamında satış, fon toplama, işe alım ve mentorluk gibi konularda ciddi bir bilgi birikimi paylaşılıyor. Katılımcılar sadece işlerini ölçeklendirme yeteneği kazanmakla kalmıyor, aynı zamanda fikirlerini bölgede gerçekten etki yaratabilmelerini sağlayacak yeni nesil çözümlere dönüştürmeyi de öğreniyorlar. Bu dönemin sonunda start-up’larımız ile program partnerlerimiz arasında yeni iş birliklerinin gelişerek yeni başarı hikayelerine dönüşeceğine eminiz” dedi.

GrowthX Accelerator’a seçilen 7 yerli girişim

Event Gates: Endüstri için yapay görme ürünleri üreten Event Gates, sanayinin kalite ve iş emniyeti sorunlarına yapay zeka ile çözüm üreten yerli girişimdir. Ürünleri, Türkiye genelinde büyük sanayi kuruluşlarında yaygın olarak kullanılmaktadır.

NutzenTech: Ayben Özkan, Mirkan Emir Sandžak ve Cihangün Ayyıldız tarafından kurulan NutzenTech, hava kirliliği ile çevre görüntü verilerini ölçmek için insansız hava aracı üreten yazılım ve donanım girişimidir.

Searover: 2018 yılında, TÜBİTAK desteği ile, İstanbul Teknik Üniversitesi mezunu Kontrol ve Otomasyon Mühendisleri olarak Zeynep Balca Yılmaz ve Kazım Çağlar Erat tarafından kurulan Searover, su altı robotları üretiyor.

Occicor: Hızla büyüyen bir yapay zeka şirketi olan Occicor, yapay zeka destekli görüntü tanıma teknolojisini kullanarak hızlı tüketim ürünleri şirketlerinin sahada aldıkları görüntüleri aksiyon alınabilir verilere dönüştüren ve bu sayede daha iyi bir raf yönetimi gerçekleştirmelerini sağlayan bir yazılım şirketidir.

Pivony: Emre Çalışır tarafından kurulan Pivony, şirketlerin iç hem dış veri kaynaklarına entegre olarak, platform üzerinden belli anahtar kelimeler ile şirketinizin uygulama mağazaları, eticaret sitelerindeki yansımaları ve sosyal ağlar üzerindeki etkileşimlerini inceleyebiliyorsunuz.

PowerDev: Enerji piyasası büyük verilerini birden çok kaynaktan birleştiren, sağlam bir SaaS veri analiz aracı sağlayan ve yüz bin üzerinde enerji noktasından gerçek zamanlı veri akışı sağlayarak enerji proje geliştirme, batarya yatırımı ve enerji ticareti alanlarında içgörü ve tahminleme araçları sağlamak üzere kurulan girişimdir.

Ipera Solutions: Yapay Zeka destekli, Fiziksel alan, ziyaretçi analitiği ve müşteri deneyimini bir araya getiren uygulama platformudur.

Yeni döneme katılma hakkı kazanan 7 yerli girişim GrowthX Accelerator’ın Mart ayında başlayan 12 haftalık programına dahil oldu.

Güncel İçerikler