Google, aramalarında orijinal haberlerin öne çıkması için yeni bir güncelleme getiriyor

Google, arama sonuçlarında çıkan haberlerin hangisinin orijinal haber olduğunu belirtmek için yeni bir etiket güncellemesi getiriyor. "Highly cited" adındaki etiket sayesinde kullanıcılar hangi haberin orijinal haber olduğunu görebilecekler.

Google, geçen Perşembe günü yaptığı açıklamada, kullanıcıları güvenilir kaynaklara yönlendirmek için arama sonuçlarına yeni bir “highly cited” (en çok alıntı yapılan) etiketi eklediğini duyurdu. En çok okunan haberler bölümünde görünecek olan yeni etiket, kullanıcıların diğer haber kuruluşları tarafından sıkça alıntılanan haberleri fark etmesine yardımcı olmak için tasarlandı. “Highly cited” etiketi, yakında ABD’de mobil cihazlar için piyasaya sürülecek ve önümüzdeki haftalarda dünya çapında kullanıma sunulacak.

Etiket, araştırmacı makaleler, röportajlar, duyurular, basın bültenleri, yerel haberler ve daha fazlasına yerleştirilecek. Google, orijinal haber paylaşımını artırmak için etiketin nasıl kullanılabileceğiyle özellikle ilgilendiğini söylüyor.

Şirket bir blog yazısında, “Diyelim ki yerel bir haber kuruluşu, yerel okul bölgenizdeki sorunları araştıran bir araştırma haberi yayınladı. Haber o kadar büyük ki diğer birçok medya kuruluşu tarafından ele alınıyor. Ama ya yerel sakinler için benzersiz bir bağlamı olan bu orijinal haberi görmediyseniz? Diğer haber kuruluşları tarafından sıkça alıntılanan haberleri belirlemenize yardımcı olacak bir özellik getiriyoruz ve size bir haber için en yararlı ve alakalı bilgileri bulmanın basit bir yolunu sunuyoruz” dedi.

Google, “highly cited” etiketini tanıtmanın yanı sıra, bilgilerin yayınlanmasının zaman alabileceğini belirtmek amacıyla arama sonuçlarında son dakika haberlerinin yanında görünen “hızla gelişen konular” bildirimini de güncelliyor. Bugünden itibaren, ABD’deki İngilizce aramalar, kullanıcıların çevrimiçi bilgileri değerlendirmelerine yardımcı olacak ipuçları içerecek ve onlara bir konuda bir kaynağa güvenilip güvenilmediğini kontrol etmelerini veya daha fazla bilgi olduğunda daha sonra tekrar gelmelerini hatırlatacak.

Güncel İçerikler