Şirketlere sürdürülebilir kaynak kullanımı platformu sunan Sourceful, 20 milyon dolar yatırım aldı

Sürdürülebilirlik ve ticari büyümeyi birbirinden ayırmadan tedarik zinciri sürecini sürdürülebilir hale getirmeyi hedefleyen Sourceful, 20 milyon dolar yatırım aldı.

Sürdürülebilir kaynak kullanımı için bir platform sunan Sourceful, A Serisi bir finansman turunda 20 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. 12,2 milyon dolarlık bir başlangıç ​​turunu açıkladıktan yaklaşık altı ay sonra gelen mevcut yatırım turu, Index tarafından yönetiliyor. Tura katılım gösteren diğer isimler arasında Coatue, Eka Ventures ve Dominic McGregor da yer alıyor.

Bir şirketin en büyük kirlilik kaynaklarından biri, hiç şüphesiz ki, tedarik zinciridir. Birleşmiş Milletler’in iklim krizini önlemek için yayımladığı iklim raporlarında da görüldüğü gibi en büyük sorumluluk şirketlere düşüyor. Aynı zamanda dünyada hızla artmaya devam eden bir tüketici baskısı da söz konusu. Bilinçli tüketiciler, sürdürülebilirlik ilkesine önem vererek şirketlerin adım atmasında aktif bir rol oynuyor. 2020 yılında kurulan Sourceful, sürdürülebilirlik ve ticari büyümeyi birbirinden ayırmadan tedarik zinciri sürecini çok sayıda şirket için daha temiz ve sürdürülebilir bir hale getirmeyi hedefliyor.

Sourceful, sürdürülebilir kaynak kullanımı için çevrimiçi, veriye dayalı bir platform sunar. Bu platform, işletmelerin, emisyonları ve aynı anda maliyetleri azaltabilecekleri ve özel ürünler oluşturabilecekleri bir yerdir. Sourceful’un ilk teklifi, ürünlerin vazgeçilmezi olan ambalajları hedef alıyor. Girişim, ambalaj teklifinin de ötesinde tedarik akışı boyunca hareket eden her şeyde kullanılabilecek bir teklif sunmaya hazırlanıyor.

Sourceful, son yatırımı hangi planlar doğrultusunda kullanacağına dair bir açıklama da ekledi. Halihazırda Avrupa ve Asya’da ekipleri olan şirket, yapılan açıklamaya göre dünya genelinde daha fazla ortakla çalışmak için uluslararası varlığını genişletecek. Ayrıca, önümüzdeki iki yıl içinde çalışan sayısını ikiye katlayarak ekibini büyütmeyi planlıyor. Son olarak, Sourceful, geri dönüştürülmüş plastiklerin platforma entegrasyonu da dahil olmak üzere dört yeni ürün kategorisi geliştirdiğini duyurdu.

Güncel İçerikler